Skip to Content
-3

problem while trying to add system in sap hana studio ??

Mar 09, 2017 at 12:04 PM

2.4k

avatar image
Former Member

i try to add system in hana studio but it show me that error : the system cannot be reached the logon data could not be used

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

are you trying to add system to a Multitenant Database or a Single host database ?

0
Former Member

to a single host database

0
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

9 Answers

Best Answer
Antonio Almeida Nunes Mar 11, 2017 at 09:16 PM
0

Hi

When I create an entry in the systems view as "Add System" I only have to enter hostname and Instance number. From the instance number, supposing it is for example 00, studio gets the port number 30015 through which HANA Studio communicates with HANA database.

After entering host name, or as the following example IP address, and after entering the instance number it will looks like the following case:

To get connected we just need to ensure the access to the host name is open and that the firewall is open for the port number 3<##>15. where <##> represents the instance number

If these requisites are fulfilled and HANA database is running in the server, then the connection should work properly. As stated above in the reply of Atul Prabhudesai you also need to check if database is running using the command HDB info. This is case sensitive as usual in Linux.

Access to Linux OS has nothing to do with HANA. To access Linux OS you can use PuTTY with a connection type SSH on port 22.

Hope it helps
Enjoy
A.Nunes

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member
Mar 10, 2017 at 11:08 AM
1

Please check on the OS level that all the HANA server processes are running without issue.

Log on to OS via Putty

Switch to sidadm

enter HDB info

Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

please in the port field i keep 22 or i write 30015

what type of connection i will use ? ( ssh ,raw , telnet, serial .....)

0
Former Member

port 22 for ssh should do

0
avatar image
Former Member Mar 09, 2017 at 12:15 PM
0

1. Please try to ping the host from your local machine

2. If yes, then please check if you're using the correct username and passwords.

Show 2 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

thank you so much for your answer

i tried the ping but if failed .the username and the password are correct :-(

0
Former Member

Please check with your network team, to provide access to the Hana DB host.

0
Mark Saksornyuth Mar 09, 2017 at 05:46 PM
0

What is the version of SAP HANA? Please check the instance ID as well.

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

i guess it's : SP11 Revision 110

instance ID : 00

0
Dick Smith Mar 10, 2017 at 04:25 AM
0

set instance ID to 0

Show 1 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

i had tried this it doesn't work

0
Michael Healy
Mar 10, 2017 at 10:07 AM
0

This is usually to do with the host. Also, the username and password may be incorrect. I have yet to see any other issues that would cause this error.

Show 3 Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Former Member

Hi Michael,

I am having this problem too, but as you said I think is the host, how can I really know that the host is the issue? Or How can I solve the problem?

0

Have you tried logging on via SSH and checking if the system is reachable/started? If everything looks good there then check your firewall as your network may be blocking it.

1
Former Member

My problem is solved maybe was the network.

Thank you Michael.

1
avatar image
Former Member Mar 13, 2017 at 10:10 AM
0

are you trying to add system via user credentials or SSO ?

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Mar 14, 2017 at 12:10 PM
0

thank you for your help

i resolve the problem ( it was about the VPN connection in my work area )

thank you again .

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Mohammad Shoaib Ali Sep 14, 2017 at 03:43 AM
0

In my case, the connection was blocked by linux firewall.

Check your linux firewall and as a test, disable and try to create connection.... if successful, configure the port in linux side and enable the firewall again.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded