Skip to Content
avatar image
Former Member

IDN is not getting auto-activated

Hello ,

After getting the ASN from a vendor in ECC , the Inbound delivery is created while the same passes to EWM as an Inbound delivery notification.

This IDN gets auto-activated everytime but for the last two days , the user has to activate it manually. Please help for the same.

Thanks

Regards,

rajbharati Sinha

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

7 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Jul 28, 2015 at 02:50 PM

    Hi,

    Go to your IDN using /SCWM/IDN and check PPF tab, whether the PPF action was triggered to activate the IDN and status and application log of the PPF action. You should be able to get the reason.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jul 28, 2015 at 10:05 AM

    Hi Rajbharati,

    Check in system if someone have changed the PPF action, your IDN is activated to ID automatically by PPF action profile processing.

    In your previous deliveries which were activated automatically, you can see at item level in PRDI tcode in PPF tab it was successful processed. But in your recent deliveries it will not be green status(successfully processed)

    Thanks and regards

    Anoop\

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Rajbharati,

      I can see your IDN does not have ASN no and that is one of the required entry for ID to be created.

      That is for to stop duplicate ANS no. If you have this filed blank earlier this will not allow you to create ID.

      Also Check log suggested by others in PPF tab click on log button and post here.

      Regards

      Suraj

  • avatar image
    Former Member
    Jul 28, 2015 at 11:53 AM

    Hello Rajbharati

    Kindly Check SMQS as well. It should be green with 'R' type.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Yogesh,

      I have tried but it displays that i am not authorised for this transaction.

      Also it is HU managed delivery.

      Thanks

      Regards,

      rajbharati Sinha

  • avatar image
    Former Member
    Jul 30, 2015 at 04:32 PM

    Hello Rajbharati

    Kindly check the information in /SPE/OL19  and See the Blue information it should be appear with some information. Also, if possible delete and recreate the Logical System and Queue Types as:-

    SCM Basis → Integration → Basic Settings for Creating the System Landscape → Assign Logical System and Queue Type


    and create the Inbound delivery and transfer.


    Thanks

    Yogesh

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jul 28, 2015 at 11:01 AM

    Hello Rajbharati

    Please check the storage location assigned to Inbound delivery or not .

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jul 28, 2015 at 11:23 AM

    Hi Bharati,

    Also try to activate it manually if some issue is there you will come to know otherwise, only PPF action can be the reason for it.

    Regards
    Anoop

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jul 29, 2015 at 10:05 AM

    Hello Rajbharati

    R u using HU in this inbound delivery ??

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded