Skip to Content
0
Former Member
Mar 13, 2013 at 06:07 AM

hdbstudio linux stall

41 Views

Hi all,

This is my first post to the forum, so if I breach any protocols, please let me know.

My problem is also one which as a newbie to HANA and HDBSTUDIO, I know may not be answerable given that I am trying to use non-supported software, however, hopefully it will lead to some positive discussions.

My problem is that when I install and use HDBSTUDIO on linux, it works fine the first one or two times, and then when started again stalls. This happens on UBUNTU 12.10, Fedora 18 and OPENSUSE 12.02. The latter is on VirtualBox under Fedora 18. Please understand that while, I am nor a Linux zealot and do in fact have HDBSTUDIO working under Windows7 (also in VirtualBox under Fedora 18) that I would really like to use the product under UBUNTU as that is my laptop OS of choice.

As I mentioned, it stalls on startup and in the terminal window, the following is displayed:

Exception in thread "Thread-0" java.lang.NullPointerException

at org.eclipse.ui.internal.ide.IDEWorkbenchPlugin$2.run(IDEWorkbenchPlugin.java:366)

at org.eclipse.swt.widgets.Display.timerProc(Display.java:4121)

at org.eclipse.equinox.launcher.JNIBridge._takedown_splash(Native Method)

at org.eclipse.equinox.launcher.JNIBridge.takeDownSplash(JNIBridge.java:167)

at org.eclipse.equinox.launcher.Main.takeDownSplash(Main.java:2078)

at org.eclipse.equinox.launcher.Main$SplashHandler.run(Main.java:112)

I then use CTRL-C to stop the process.

Just a point, and that is that I have installed vanilla Eclipse on the Fedora box and it runs OK.

i will continue to poke, but any help is appreciated.

Regards