Skip to Content
avatar image
Former Member

NetWeaver 7.31 PAS installation with Oracle 11.2.0.3

Hello,

I am installing the NetWeaver 7.31 Primary Application Server (PAS) in a distributed environment.

The SCS and DB installations are complete. The Oracle Database was installed on a different host. The Oracle Database option is 'Single Instance on Filesystem'. The DB installation was completed successfully.

During the PAS installation, sapinst is incorrectly providing the selection screen 'Oracle > Database RAC Parameters`.  The database does not use RAC and 'Database on RAC' option is not selected in the SAP System Database screen.

Can any one provide a workaround to avoid the selection screen for the Database on RAC parameters during the PAS install?  A message has also been submitted to SAP Support.

Regards,
John McCann

SAPSysDb.PNG (7.8 kB)
Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Mar 04, 2013 at 09:55 PM

    Hello Everyone,

    SAP Support found the problem in the trace files.

    The root user id had some old environment variables (ORACLE_SID and ORACLE_HOME) which threw the installer into thinking this was an Oracle on RAC install.  Once I unset these two variables, the install continued without incident.

    Thanks for your help!

    John

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Feb 09, 2013 at 02:17 AM

    Hi,

    Have you selected the option Database on RAC?

    If you have selected this option, then it will ask for RAC details. If your database is not on RAC, then don't select this option.

    Thanks

    Sunny

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi,

      Please check whether you have selected the distributed system option in the SAPINST in the very firstĀ  level.

      If possible, can you please share that screen what option you selected.

      Finally, please try to start the installation of PAS using a latest SAPINST and check whether it works.

      Sometimes, there could be bug in your installation master too.

      Please check and provide your feedback.

      Thanks and Regards,

      Vimal