Skip to Content
avatar image
Former Member

Training & Event Management-Development Plan and Curriculum

Dear all,

I will be appreciative if you would mind answering following question.

Actually, we are implementing SAP Training and Event Management Module and at this step we need to configure Development Plan which is integrated with SAP LSO Curriculum. In this case, we want to assign training courses as prerequisites for different jobs and positions; and for the new employee in a special job or position, the system checks weather all prerequisites are fulfilled or not. In the case of needing to pass some courses, the system generates messages (Such as warning messages) and warns us about the situation to book the related employee for the prerequisite courses.

Now, I was wondering to know that how we can do it.

Kind Regards,

Mohammad Hassan Salmani

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Feb 02, 2013 at 04:30 PM

    Dear Mohammad Hassan

    I hope this would be helpful to you.

    First install components: LSOFE (LSO Front End in ECC)

    Get LSO Authoring Environment and Offline Player from Service Market place

    Then follow the configuration as detailed below.


    1 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Activate/Deactivate SAP Learning Solution


    2 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Execute Booking Relationship Harmonization


    3 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management


    4 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings


    5 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance


    6 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Maintain Plan Versions


    7 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Set Active Plan Version


    8 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance


    9 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Set Up Plan Version-Independent Number Assignment


    10 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Objects


    11 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Course Participation Document


    12 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement


    13 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement => Object Type


    14 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement => Infotype


    15 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation


    16 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Define Time Schedule


    17 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location


    18 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location => Course Location Switch


    19 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location => Create Location


    20 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Training Provider


    21 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Training Provider => Specify Training Provider Types


    22 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods


    23 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods => Define Delivery Methods


    24 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods => Define Default Delivery Methods


    25 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Create Course Group


    26 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Create Course Type


    27 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Maintain Master Data via Catalog


    28 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management


    29 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Control Elements


    30 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Create Resource Type


    31 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create Room


    32 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create External Instructor


    33 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create Other Resource


    34 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Offering


    35 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Offering => Control Elements


    36 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities


    37 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Control Elements


    38 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Prebook


    39 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking


    40 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Specify Participant Type Control Options


    41 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Participant Checks


    42 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Conflict Reaction


    43 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Fee Handling


    44 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Booking Priorities


    45 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation


    46 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Control Options


    47 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Reasons for Participant Cancellation


    48 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Cancellation Reason for Cancellations in Learning Portal


    49 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Approval Workflow


    50 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Approval Workflow => Specify Workflow Settings


    51 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities

    52 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking


    53 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training

    Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Control Options


    54 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Guidelines


    55 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Reasons for Course Cancellation


    56 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up


    57 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Control Options per Participant Type


    58 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Control of Process Steps


    59 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Reasons for Course Failed


    60 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals


    61 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Switch On Performance Management


    62 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Edit Forms


    63 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Define Form


    64 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Form of Appraisal


    65 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Edit Scales


    66 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Set Up Control Parameters


    67 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal


    68 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings


    69 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Display Course Participants in the Learning Portal


    70 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods


    71 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Preview Period for Courses in the Learning Portal


    72 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Preview Period for Course Groups - Course Types in Days


    73 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Notification Period for Expiring Qualifications


    74 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Default Period for Prebookings


    75 - Setting up of Qualifications for Profile Matchup and Qualifications Overview in LSO Portal


    76 - Change Qualifications Catalog (T.Code – OOQA)

    77 - Change Profile (T.Code – PPPM)

    Regards

    Jazib Tariq

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded