Skip to Content

No Spool Generated in Billing Document

Hi Team,

When I click on "Issue Output to" from VF02 program is not generating Spool, it show's me the correct Output Type and give message Output was successfully issues.

I checked all setting in VV32, but still not working.

Please help..

Regards,

Vivek

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Nov 16, 2012 at 01:07 AM

    Hi Vivek ,

    In the Output Condition, goto communication and make sure "Release after Output" is unchecked.

    Regards

    Vinu

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Check in VF02 ->Header -> output. If you see the output type in green then the spool must be generated. If not, then click on i button and check the status of the output type by clicking on it. If there is any error, the system display reason for it.

      By the way, just make sure the billing is released to accounting.

      Regards,

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Nov 16, 2012 at 02:56 AM

    Hi Vivek,

    Can you please check if there are any issues in the driver program of Output. I had faced similar issue in Purchase Order outputs. But finally it was an issue in the program.

    And please check the Output type processing log for any errors. Or else you can also use Error# frm NAST table for the Output and check the error# in CMPF table.

    Kindly request ABAP team to check the program once.

    Thanks

    Dhilipa

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Nov 16, 2012 at 09:43 AM

    Dear Vivek

    if you have done all the setting correctly then only one thing left that your program is not getting triggered there may be various reason for this and one is your program for the smart-form is not active and hence spool is not generating.Now with the help of NACE get the program you have assigned to your output type and run that program in SMARTFORMS, here put the program name and Press F8, you will get a functional module (SE37 for your SMARTFORM) click on display and in program search for GLOBAL twice, I believe its at line 388, put the break point there and activate it(Ctrl+F3). Now in a separate screen again fire your output there and debug with the help of ABAPER, it will tell you exactly why its not generating.

    **Remember to Deactivate the break point,once you do with it.

    Thanking you!

    Ashish Mishra

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.