Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Transport of Web template classes to a blank test system

Hi.

How can I transport a web template to a test system from a development system? I had the following objects in the request(collected using TRANSPORT CONNECTION tool in RSA1):

BW: LOIO Class Web Templates R3TR BLTM 42CB1F3DECC774FDE10000000A141C4B

BW: PHIO Class Web Templates R3TR BPTM 42DBB3FE1B701488E10000000A141C4B

(marked for deletion??!!)

BW: PHIO Class Web Templates R3TR BPTM 42DBB4321B701488E10000000A141C4B

(marked for deletion??!!)

BW: PHIO Class Web Templates R3TR BPTM 42DBB43B1B701488E10000000A141C4B

BW: PHIO Class Web Templates R3TR BPTM 42DDD7E7404174FDE10000000A141C4B

(marked for deletion??!

Thanks and regards,

Anuradha

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 22, 2005 at 11:01 AM

    Hello Anuradha,

    You can assign it to a role and then the template will be visible in the role area.

    History gets populated once the template has been accessed.

    If the transport went through successfully, you should be able to open the template. In the open dialog box, type in the technical name of the template and it should open fine. You can check in table RSZWTEMPLATE under the active version to confirm that the template is available in the test system.

    The PHIO/LHIO are internally used to track the properties of the web items.

    Cheers

    Aneesh

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Aneesh, Feeling really dumb, didn't really strike me that I could just type the name of the web template out there. I did precisely that and my template is out there in all its glory !!

      Thanks

      Anuradha

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Aug 23, 2005 at 03:37 PM

    Hi Anuradha,

    I have transported web templates from Dev. to QA. All objects including BEx query working fine except web template. It says " load web Template- object is inconsistent" when I tried to "save as" in target system, it says " object cannot be processed due to transport problem. I am working on 3.0B and have no role or workbook.

    I understand that I have to transport BW LOIO and PHIO class web item with transport request. And I have these objects something like you mentioned- BW: LOIO Class Web Templates R3TR BLTM also transported. I have recreated transport request for web template and in Transport connection I can find we template name and query element like-BW: LOIO Class Web Templates R3TR BLTM but problem remains same.

    Do you have any suggestion?

    Thanks.

    Sunny

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Maybe its best to collect the web templates using the 'transport connection' transaction (use collect automatically and Only necessary objects) and retransporting them. Once that is done, ensure that the LOIO and PHIO classes are a part of the transport.

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.