Skip to Content
avatar image
Former Member

"An error occured at session creation" in Web Intelligence

Hi, I'm trying to open for the first time the Web Intelligence,

I have the client installed on my pc, and the server on the server.

but when I'm trying to open the Web Intelligence.... gives-me that

An error occured at session creation

com.sap.webi.client.toolkit.exception.WIException: initContainer failed : java.lang.UnsatisfiedLinkError: com.businessobjects.cdz_inproc.client.JniFacade.initContainer(Lcom/businessobjects/cdz_inproc/client/JniContainerInfo;Lcom/businessobjects/cdz_inproc/client/InvocationStatus;)V

at com.sap.webi.client.toolkit.exception.WIExceptionFactory.create(WIExceptionFactory.java:18)

at com.sap.webi.client.toolkit.internal.WebIEngineRCImpl.start(WebIEngineRCImpl.java:105)

at com.sap.webi.client.toolkit.SessionContextManager.startWebiEngine(SessionContextManager.java:206)

at com.sap.webi.client.toolkit.SessionContextManager.createSessionContext(SessionContextManager.java:186)

at com.sap.webi.ui.context.managers.SessionsManager.loginAndGetSessionContext(SessionsManager.java:315)

at com.sap.webi.ui.context.managers.SessionsManager.logOnRepository(SessionsManager.java:221)

at com.sap.webi.ui.context.managers.SessionsManager.initFirstSession(SessionsManager.java:137)

at com.sap.webi.ui.context.managers.SessionsManager.initFirstSession(SessionsManager.java:201)

at com.sap.webi.ui.RichClientMain$InitWorker.doInBackground(RichClientMain.java:253)

at com.sap.webi.ui.RichClientMain$InitWorker.doInBackground(RichClientMain.java:223)

at javax.swing.SwingWorker$1.call(SwingWorker.java:278)

at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:303)

at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:138)

at javax.swing.SwingWorker.run(SwingWorker.java:317)

at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(ThreadPoolExecutor.java:886)

at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:908)

at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)

Caused by: com.businessobjects.cdz_inproc.client.ContainerException: initContainer failed : java.lang.UnsatisfiedLinkError: com.businessobjects.cdz_inproc.client.JniFacade.initContainer(Lcom/businessobjects/cdz_inproc/client/JniContainerInfo;Lcom/businessobjects/cdz_inproc/client/InvocationStatus;)V

at com.businessobjects.cdz_inproc.client.CollocatedContainer.init(CollocatedContainer.java:215)

at com.businessobjects.cdz_inproc.client.CollocatedContainer.init(CollocatedContainer.java:124)

at com.sap.webi.client.toolkit.internal.WebIEngineRCImpl.start(WebIEngineRCImpl.java:98)

... 15 more


what can i do to correct that problem ?

tks

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

6 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jun 03, 2014 at 05:43 PM

    Hi Joao,

    I too faced the exact issue recently and I found the Servers were disabled in the CMC. I went on to enable all the servers and services & tried to log on to Webi both in Rich Client and BI launch pad. It worked for me and never had this issue again.

    Regards

    Suman

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Sep 27, 2012 at 08:22 PM

    Hi Franco,

    Please see this KB article to resolve the issue :


    https://service.sap.com/sap/support/notes/1642091

    Best Regards
    Ines

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi,

      I had the same issue with WebI RichClient (BO 4.0) and the root cause of this error was firewall.

      I added WebIRichClient.exe to my firewall (McAfee) and I gave allow permission for all protocols.

      Now RichCilient works fine.

      Franco try to make your PC offline and then try to run WebiRichClient. It was working for me as a workaround.

      Marcin

  • avatar image
    Former Member
    Sep 28, 2012 at 03:12 PM

    anyone have suggest ??....

    regards

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 01, 2012 at 09:22 AM

    Sorry pll but no one have other solution ?! :|

    tks, regards

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Joao,

      1: Have you installed Webi Rich Client from BO Client Tool Installation or through InfoView Link?

      2: Make BO server host file entry on Webi rich Client Box and then try to connect.

      2: If it is still not working then Install Network Monitor on your Client machine and you will find all the network communication happening under this Webi rich client Application.

      3: You will see the ports that the Webi Rich Client is trying to connect to on server.

      4: On the Server > Using this list of ports from Net Mon, identify the Bo services coming in communication.

      Note: you may run netstat –anb > netstat.log and then check the port in the log

      5: Assign request port to all these services.

      6: Run Telnet command from you Webi Rich Client box to BO server for the request ports you have assigned.

      7: From this activity you will be able to know to which particular services is being used for communication and is not working.

      8: Once you are able to telnet all the ports from the assigned request port, you should be able to connect Webi rich client to BusinessObjects Server.

      Regards,

      Animesh Kumar

  • avatar image
    Former Member
    Oct 10, 2014 at 11:27 AM

    This message was moderated.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Oct 10, 2014 at 11:45 AM

    In my case, the root cause was Firewall

    As a workaround, you could try:

    1. Turn Off network connection (WiFi, LAN etc.)

    2. Start Web Intelligence Rich Client

    3. Turn On network connection

    Regards

    Marcin

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded