Skip to Content
0

sapinst hangs and not launching using root user in linux

Jan 03, 2017 at 07:54 PM

179

avatar image
Former Member

Hello Experts,

Request your help on the below issue.

We are performing a sandbox installation on a server which already has another SAP installed.

OS used :

Tool used : SWPM 1.0 SP18 used.

when we launch sapinst using root user, it simply hangs.

Please find the screenshot attached.

sapinst is working fine with my user id. But we need to perform the new SAP installation using root user.

Please advice on the issue.

Thanks and Regards,

Yuvraj H

wuead.png (19.4 kB)
dewwd.png (4.0 kB)
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

4 Answers

Reagan Benjamin
Jan 03, 2017 at 09:48 PM
0

Quick question: Have you set up the DISPLAY variable correctly?

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Jan 04, 2017 at 02:02 AM
0

@Reagan Benjamin, yes I have set the display variable correctly.

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
avatar image
Former Member Jan 04, 2017 at 07:41 AM
0

Hi Yuvraj,

can you please check your limits according to SAP Note 1704753?


Is the temporary directory fine or out of space?


Have you tried another SWPM version?


Is there another OS process of sapinst running?


Can you maybe clean the tmp directory from old trials and start SWPM again?


Have you tried the "nogui" option just for checking?



Please also work through SAP Note 2369910 and check your glibc versions.



Cheers,
Andreas

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
Hans-Hendrik Weise
Jan 05, 2017 at 07:24 AM
0

Hello,

in addition to Andreas' answer, check /var/log/messages or whereever your logs go for any matching entry

for the time where you started sapinst.

Also, what Linux distribution is it?


Regards,

Hendrik

Share
10 |10000 characters needed characters left characters exceeded