Skip to Content
avatar image
Former Member

Activity AUTOASSY_COMPONENT

Hallo,

I have a problem with using activity AUTOASSY_COMPONENT as PRE_COMPLETE in Operation Maintenance.

If I click the button in my custom version of POD-Integrated, I get the following error message:

"Permissions or settings are required to run activity AUTOASSY_COMPONENT (Message 16034)"

I have not changed the activity itself. In Operation Maintenance I also remembered the Enabled-Checkbox.

Can anyone help me with the problem?

Anke

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Aug 30, 2012 at 10:17 AM

    You should add the permissions to the User Group of your user for this activity. In User Group Maintenance.

    But normally this activity is activated at Site level, in Site Maintenance.

    Please ckech the How-To Guide of Activity assignment at ME Wiki page: http://wiki.sdn.sap.com/wiki/display/ME/How-To+Guides

    Regards,

    Sergiy

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Aug 30, 2012 at 10:57 AM

    Hello Anke,

    Please, refer to KBA #1655308 (https://bosap-support.wdf.sap.corp/sap/support/notes/0001655308).

    Regards,

    Alex.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Aug 30, 2012 at 11:56 AM

    Hello and thanks to Sergiy and Alex,

    in Site Maintenance I deactivated the activity because there is no possibility to PRE_COMPLETE the activity.

    Reason is that I have a component list in my custom view that has to be filled. So I changed "Auto Assemble Component" from POST_ORDER_RELEASE (in Site Maintenance) to PRE_COMPLETE (in Operation Maintenance).

    In User Group Maintenance the activity was not visible, so I added the activity to activity group "Product" and "Standard POD Component". Afterwards I could add permissions to user group. Now the error message has changed to

    "Exception occurred while executing Auto Assemble Component (Activity ID AUTOASSY_COMPONENT) (Message 11400)".

    I think that the activity does not need a panel on Layout tab in POD Maintenance.

    I have tried all solutions but it still does not work.

    Regards,

    Anke

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      I found the problem by myself because I added the avtivity to the button Complete (in POD Maintenance) in the beginning. After I removed the setting, I forgot to save.

      So, the problem is sitting in front of the computer... 😊

      Thanks for helping.