Skip to Content

Content Administrator > Maintain / Create Jco Destination NullPointerExc

Hello!

When I try maintain or create Jco Destination in Web Dynpro Content Administrator I get the following Exception page:

java.lang.NullPointerException: while trying to invoke the method java.lang.String.equals(java.lang.Object) of an object returned from com.sap.lcr.api.sapmodel.SAP_JCODestination.getUserHandling()

When I click "Check SLD Connection" -> Test Connection it says:

Connection to System Landsape Directory (SLD) was successfully tested.

So where is the Problem?
I also tried to restart the server, but with no success.

Thanks for your help and regards

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    Aug 29, 2012 at 10:13 AM

    Solved by myself. It was a simple missing mapping in the user manager.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Kevin!!

      I have the same problem!!! What was the solution?? How is it a simple mapping??

      Thanks in advance!!!

      Regards!!

  • avatar image
    Former Member
    Dec 05, 2012 at 08:59 AM

    Hi Kevin,

    We are facing same issue. Can you please elaborate where we need to map user.

    Thanks in Advance.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    May 14, 2013 at 08:42 AM

    Hello guys,

    have you solved your issue please?

    I'm facing this problem just now and not able to resolve it.

    Will appreciate any advice!

    Thank you,

    Lukas.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • In the SLD, find your JCO Message Server Destination for your Java AS.

      My SLD is 7.1 at this time.

      Administration,Maintenance,CIM Instances

      Subset: Classes With Instances

      Class: JCO Message Server Destination

      Filter: <my hostname> Go

      Highlight each entry.

      The last property is UserHandling.

      I had this field blank and got the same error as above.

      I changed this to useSSO and save, for each entry.

      and the error no longer appears.