Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

example Gateway service can not be tested

Hi to All.

I trying to create a easy example to run a Gateway Service. I have followed the next example http://www.sdn.sap.com/irj/scn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/109c15ed-d8a3-2e10-7c9f-dcb1168aa1ff?QuickLink=index&overridelayout=true&53047141075265. But When I try to test the service, the navigator returns :

<error xmlns="http://schemas.microsoft.com/ado/2007/08/dataservices/metadata">

<code>/IWFND/MED/002</code> <message xml:lang="en">

Wrong GSDO Group assignment for Consumption Model 'ZFLIGHTINFORMATION_0001'

</message>

</error>

Any idea?? is it posible for our arquitecture? We have installed GW_CORE and IW_BEP in server A mandt:000 and the backend is the same server A pero mandt:100.

Thanks very much.

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jul 26, 2012 at 10:21 AM

    Hi ,

    You can goto transaction /n/iwfnd/serv_validate to check for errors in the service.

    which gives more info on the error and the possible solution.

    The possible problem which i can think of is as both you gateway and backend are on the same server but different clients . there may be a mismatch in the GSDO group assignment.

    You can try (not the best way, best would be to clarify the different client issue with a oss message) to look for the GSDO group where your service is possibly in LOCAL group or _00XX group where it is currently assigned delete it from there and create a new zxx GSDO group and assign the service there using from spro->SAP NetWeaver->Gateway->Former Development->Generic Channel->Administration->General Settings->Manage GSDO Groups

    Regards

    Guru

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Thanks Gururaj.

      You are correct but finally I fixed the problem upgrading the vesion of all the components of the application. After this, I could see the transaction maintainance_service and there, i could activate the service correctly. Thanks very much.

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.