Skip to Content
avatar image
Former Member

Integration model deactivated after copy back

Hi,

I would like to know where there's a defined process that needs to be done when we do Copy back from Production system to Quality.

FYI : Both ECC & APO systems copy back was performed from P to Q.

What happenned in our case was all the Integration model was deactivated in Q after the copy back. So when we generate (RIMODGEN)

and activate (RIMODAC2) the models, the Activation process takes for ever and some times not completes.

When the system is copied over, we really dont need to bring in all the data as part of the CIF, as to some extend we would have the data in sync as a result

of Copy back. Is there a way to Activate integration models without the entire data transfer in the above mentioned scenario.

Please advice

Rgds

Gk

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Jun 04, 2012 at 11:42 AM

    Hi GK

    When you copy P to Q, please check entry for logical systems for all configs e.g. SM59, SPRO etc to make sure that correct logical system is maintained for Q system. For details of the config, you may check http://wiki.sdn.sap.com/wiki/display/SCM/Interfaces+-+Core+Interface+(CIF)+and+BAPIs.

    Then you should change logical system entries for all existing integration model so that APO Q system is mentioned in place of P Box. Only after that you should run RIMODGEN to generate the IM. For Activation, there are two options:

    1) You can run RIMODINI which would trigger an initial transfer and move everything - it is recommended but time consuming

    2) You can run RIMODAC2 - this would be faster and since its a system copy, this can work

    In both the cases, you should run a CCR to make sure there is no discrepancy.

    Thanks,

    Prasun

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded