Skip to Content
avatar image
Former Member

Edited web dynpro theme... and lost buttons :-(

Hi all,

I edited the theme of my web dynpro application... and lost a lot of my design, despite I strictly followed the how to guide:

- icons that got displayed previously are not anymore (for calendar help, drop downs...)

- tabstrip toolbar are not getting hidden when not selected anymore (leading to the situation where I now have three toolbars being displayed instead of one at a time)

Do anyone of you have had the same problem ? How did you solved it ?

Thanks a lot

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

6 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Jun 02, 2005 at 08:37 AM

    Hi TWM,

    I assume u are talking abt the arrow icons getting disappeared..

    We also had some problem with that.Thats a bug in themes. (I guess so..Have to confirm with SAP guys,though!).

    Are u editing the color of ur scroll bar.Dont change the color of scroll bar.Keep all the properties of scrollcontainer UI element to its default settings and try if its working.

    Regards

    Bharathwaj

    Message was edited by: Bharathwaj R

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Olof, thank you very much for your helpful answer... Unfortunately, it seems that we are not able to change those properties (maybe some problems with rigths). I'll come to you as soon as I am able to try this configuration, at least to tell you how much did it change 😉

      Regards,

      Caroline

  • avatar image
    Former Member
    Jun 02, 2005 at 08:38 AM

    Hi TWM,

    What excatly you have done for this custom theme?

    Did you changed existing theme and replaced it?

    And how much you have changed in it?

    And also what is the WAS version?

    Let me know.

    Regards,

    Bhavik

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jun 02, 2005 at 02:36 PM

    Hi,

    I cant understand your problem.

    Unless u put the theme path in sap.theme.default you cant apply a new theme(custom theme).

    And sap.useWebDynproStyleSheet comes into picture only if u deploy it in portal..And that also has nothing to do with making ur buttons disappear.

    Please do elobarate more on the procedure u had followed.

    After copying the theme to the SSR\themes folder u have to set sap.theme.default...

    Regards

    Bharathwaj

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Bharathwaj,

      Here is what I've done:

      - Created a new theme using theme editor (plugins of Developer Studio)

      - Copied the resulting directory (my_theme, located under directory portal) onto server, in theme path (.../global/SSR/themes)

      Here is where I am now: styles are being displayed correctly, BUT now I have two problems:

      - icon of calendar disappeared (now, I just have a grey button instead of normal icon), the same for arrows on right of inputfields where value help is enabled (also grey button). Despite those icons seem to be correctly defined, and are on server

      - toolbar of tabstrips is always being display, even if tab is not selected...

      -> I can't find any place where I could specify behavior of tabstrips toolbar...

  • avatar image
    Former Member
    Jun 02, 2005 at 03:25 PM

    hi ,

    Since the theme is coming correctly i assume u have done all the settings in the Visual admin properly.

    Go to this path

    Z:\sap\C06\JC00\j2ee\cluster\server0\temp\webdynpro\web\sap.com\tcwddispwda\global\SSR\themes\sap_highcont\common

    and check the color of arrow pictures and whatever is not visible ... Try pasting these pictures from the existing themes (use the same image name ..jus overwrite this,,)and see if its being displayed... Its worth a try 😊

    Regards

    Bharathwaj

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Well... As you told, it worth a try... But unfortunately I tried all that came to my mind to ensure images exist, and they do exist (also, by entering the whole URL of image http:// : //webdynpro/resources/ sap.com/tc wddispwda/global/SSR/themes/my_theme/common/inputfield/ico12_calendar.gif, it is being displayed correctly)

  • avatar image
    Former Member
    Jun 02, 2005 at 03:40 PM

    Hi,

    Images will definitely exist .Otherwise it will show that its not available.

    Wat I am trying to say is replace the images with standard images.

    If that does not work out.. Go to the theme and bring back the default settings for buttons,arrows and scroll bars .Deploy it again.

    This should make it work

    Regards

    Bharathwaj

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jun 03, 2005 at 06:50 AM

    Hi,

    I hope u remember downloading a zip file called NW04Stack09Themes.zip and using it.This is supported for Stack 09 only and not for Stack 11.

    For stack 11 they might offer some other files. (And i think its not available yet.)

    To solve the problem either revert back to stack 9 or wait till you get NW04Stack11themes.zip.

    I think there is no other viable solution at present

    Regards

    Bharathwaj

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded