Skip to Content
0
Former Member
Apr 02, 2012 at 10:01 AM

Chinese characters not displayed after Unicode Conversion

281 Views

Hello,

We are doing upgrade with Unicode conversion using CU&UC method. Source system is Single code page and no additional languages are installed. After Unicode conversion the Chinese characters entered in the system for the fields like Name of vendor and street name are not displayed correctly but shown as Junk characters. Chinese language is not installed in the system and in the earlier non-Unicode version these characters are input by selecting the simple / traditional Chinese option from the GUI and also displayed rightly after selecting the same. Please note without selecting simple/traditional Chinese still they are displayed as Junk characters even in non-Unicode system. But after Unicode conversion even if we select the simple / traditional Chinese option the characters are displayed as Junk characters

Following is my understanding on the above issue:

The characters are entered after selecting simple/traditional Chinese option from the SAPGUI but still saved as junk characters in the database. When displaying the output back it is still shown as Junk characters but after selecting simple/traditional option from SAPGUI the Chinese characters are displayed right. This is because the system is non-Unicode and when the user enters Chinese characters it is saved as Junk characters in database. But Unicode system identifies this as Chinese characters (which is not installed in the system) and displays as Junk character even after selecting the option for Simple/traditional Chinese from SAPGUI since the language is not installed

I believe we need to install Chinese language in the Unicode system for us to overcome this issue. Please suggest

Regards,

Anand