Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Regarding exectuing BAPI of IDES(4.6 C) using Webdynpro Application

Hi All,

My requiremnt is to execute BAPI of IDES(4.6 C) system using webdynpro application. For this, I have created technical system(Web AS ABAP)in SLD for the above mentioned IDES system. I have created the JCO destination settings for the MODELDATA & METADATA applications in Content Admin of WebAS JAVA.

When I tried to ping the destination, it's giving me failed message and when I tried to test, it is giving me error that SAP Gateway Failed.

Can any one help me in this process.

Thanks in advance.

Regards,

Maria

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

6 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 24, 2005 at 10:03 AM

    Hi Maria,

    Check your Data Supplier Bridge settings.Check if u r server is up. Check if you can directly logon using SAP GUI. IN system 32 there is a file called host where you have to specify your R/3 systems IP address .And there is a file called services where you have to add the message server port .Check them all

    And go thru this

    Connect to SAP gateway failed when creating a new RFC model

    Hope this was helpful

    Regards

    Bharathwaj

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Bharathwaj,

      I have checked the following,

      1. DSB settings

      <b>Server : Name of my WebASJAVA Server

      Service : sapgw00</b>

      2.Server

      <b> Server is up</b>

      3.Direct Logon to SAP GUI

      <b>

      Yes, it is working properly.</b>

      4. About services and hosts files in etc directory

      <b> They were set properly.</b>

      Please let me know if you have any other solution.

      Thanks....

      Maria

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 24, 2005 at 10:29 AM

    Hi,

    Go to transaction RZ70 and check if the values displayed here for the gateway server matches the values you had given in your sld server settings

    Regards

    Bharathwaj

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Bharthwaj,

      Transaction RZ70 won't be there in IDES(4.6C) version. I tried checking the gateway service through SMGW but there is no active entries in that.

      Thanks again.

      Regards,

      Maria

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 24, 2005 at 10:44 AM

    Hi,

    Go to windows/sysetem32/etc on your server machine.

    Find services file and check that you have the following entry there:

    sapms<systemname> 3600/tcp

    where 3600 is your message server port

    P.S. Don't forget the new line

    Hope it helps.

    Victor

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 24, 2005 at 11:31 AM

    Hi Maria,

    At a time of testing JCO connections, whether it is giving success messege or any error messege?

    If error messege then provide whole error messege. And have you checked that PUBLIC logon group is created at SAP R/3 side.

    Regards,

    Bhavik

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 24, 2005 at 12:10 PM

    Hi Maria,

    I got it what is the problem.

    As you said you have made entry in services file but i think its not proper.

    Make following entry in your Services file in windows/system32/drivers/etc folder.

    sapms<SID> 3600/tcp

    where SID is your SAP R/3 system's 3 letter System ID.

    if still it give erro then change port to 3601/tcp and try.

    And each time when you change services file, Restart your J2EE server.

    If it won't work then let me know.

    Bhavik

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hello Dev,

      I haven't changed any entries in service file, they are existing by default.

      Here is the system landscape:

      1. SAP WebAS JAVA System

      2. SAP R/3 IDES(4.6C) System

      Please tell me where i have to enter the entry sapms<SID>(is it in WebAS system???).

      Thanks once again.

      Regards,

      Maria.

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on May 24, 2005 at 01:11 PM

    Hi Maria,

    There are so many entries in "SERVICES" file.

    Make following entry in your Services file under windows/system32/drivers/etc folder.

    sapms<SID> 3600/tcp

    where SID is your SAP R/3 system's 3 letter System ID.

    Insert this entry at the end of the file and then press enter for one blank line.

    if still it give error then change port to 3601/tcp and try.

    And each time when you change entry services file, Restart your J2EE server.

    Regards,

    Bhavik

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.