Skip to Content

NW7.3 installation error

Hi,

I got the following error when installing the NW7.3 Java, currently in the phase of "Perform initila Java Engine Configuration":

-


Execution of the command ""C:\Program Files\sapinst_instdir\NW731\INSTALL\NW731\MSS\STD\sapjvm\sapjvm_6\bin\java.exe" -classpath "C:/Program Files/sapinst_instdir/NW731/INSTALL/NW731/MSS/STD/install/lib/sap.comtcbloffline_launcherimpl.jar" -Xmx256m com.sap.engine.offline.OfflineToolStart com.sap.engine.configtool.batch.BatchInstall "
O2ODD-NW731/sapmnt/NE1/SYS/global/security/lib/tools/iaik_jce.jar;
O2ODD-NW731/sapmnt/NE1/SYS/global/security/lib/tools/iaik_jsse.jar;
O2ODD-NW731/sapmnt/NE1/SYS/global/security/lib/tools/iaik_smime.jar;
O2ODD-NW731/sapmnt/NE1/SYS/global/security/lib/tools/iaik_ssl.jar;
O2ODD-NW731/sapmnt/NE1/SYS/global/security/lib/tools/w3c_http.jar;C:/Program Files/sapinst_instdir/NW731/INSTALL/NW731/MSS/STD/install/lib;D:\usr\sap\NE1\J10\exe\mssjdbc\jdbc4\sqljdbc4.jar" "C:/Program Files/sapinst_instdir/NW731/INSTALL/NW731/MSS/STD/batchconfig.properties"" finished with return code 1. Output:

: [2436] 14:45:24 ***ERROR (os_windows.cpp:4239): os::create_control_area: Could not create or open file mapping (filename=Local\sap_jvm_file_pid_3752_ 0) (size=43664) (error=5)

: [2436] 14:45:25 ***ERROR (controls.cpp:229): Controls::init: Could not create control area. Maybe old VMs are still running.

: [2436] 14:45:25 ***ERROR (jvmEnv.cpp:106): VMCOs::init: Initialization of the control area failed

: [2436] 14:45:25 ***ERROR (thread.cpp:4226): VMCOs::init failed

Could not create the Java virtual machine.

-


I think the main error is "ERROR (os_windows.cpp:4239): os::create_control_area: Could not create or open file mapping (filename=Local\sap_jvm_file_pid_3752_ 0) (size=43664) (error=5)"

I've unistalled the system using sapinst then reinstall but still got the same error. I don't any memory or file system space issue.

Anyone got any idea?

Thanks,

Jun

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Posted on Jan 19, 2012 at 06:17 AM

    The problem is from the Installtion media downloaded from server marketplace. The latestest one doest work. I am now using the old installation media from our network drive and it's completed OK. What a bug ....... 😊

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.