Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

BEX User exit variables in WEBI

Hi Experts,

Need your help please.

I have a report in BEX with a user exit variable wich depends on other manual input variable.

In BEX it works properly but in WEBI it doesn't recognize the user exit variable.

It displays the error message: Not possible to determine the value for ZPD_YEAR_DAY variable

Error in DB.​ ​Error message is​:​ ​failure to execute the query ​M​D​X​ ​S​E​L​E​C​T​ ​ ​{​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​C​S​1​W​7​F​A​8​F​E​O​H​J​3​T​3​2​H​4​Q​D​Z​4​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​D​H​9​K​1​N​I​T​C​Z​E​4​U​Y​3​J​4​U​A​E​T​Z​4​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​D​H​9​K​1​N​I​T​D​R​2​R​6​P​F​2​K​G​C​U​8​8​W​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​C​S​1​W​7​F​A​8​E​M​Z​V​7​C​H​J​M​V​2​A​Z​P​C​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​C​S​1​W​7​F​A​8​K​0​S​7​H​N​Q​B​O​5​J​A​R​L​S​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​C​S​1​W​7​F​A​8​G​6​D​3​U​V​4​M​I​3​7​5​S​8​W​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​C​S​1​W​7​F​A​8​H​P​Q​C​I​D​R​P​D​B​C​0​K​S​G​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​C​S​1​W​7​F​A​8​I​H​E​Y​U​5​3​8​S​X​E​F​Z​2​8​]​,​ ​[​M​e​a​s​u​r​e​s​]​.​[​D​9​D​H​2​8​D​W​V​F​6​7​4​2​E​6​4​Z​O​L​8​F​X​3​4​]​ ​}​ ​ ​O​N​ ​C​O​L​U​M​N​S​ ​,​ ​N​O​N​ ​E​M​P​T​Y​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​C​R​O​S​S​J​O​I​N​(​ ​ ​{​ ​[​0​C​A​L​Y​E​A​R​]​.​[​2​0​1​0​]​ ​}​ ​,​ ​ ​{​ ​[​0​H​A​P​_​D​O​C​_​I​D​_​_​Z​A​P​_​S​U​B​S​T​]​.​[​5​0​]​,​ ​[​0​H​A​P​_​D​O​C​_​I​D​_​_​Z​A​P​_​S​U​B​S​T​]​.​[​7​0​]​ ​}​ ​ ​)​,​ ​[​0​I​N​F​O​P​R​O​V​]​.​[​L​E​V​E​L​0​1​]​.​M​E​M​B​E​R​S​ ​)​,​ ​[​Z​D​A​T​E​_​A​T​]​.​[​L​E​V​E​L​0​1​]​.​M​E​M​B​E​R​S​ ​)​,​ ​ ​{​ ​[​Z​C​P​M​]​.​[​X​]​ ​}​ ​ ​)​,​ ​[​Z​P​R​O​M​O​C​A​O​]​.​[​L​E​V​E​L​0​1​]​.​M​E​M​B​E​R​S​ ​)​,​ ​[​Z​R​E​S​P​_​A​V​L​_​_​Z​N​I​V​_​C​A​R​R​]​.​[​L​E​V​E​L​0​1​]​.​M​E​M​B​E​R​S​ ​)​,​ ​[​Z​R​E​S​P​_​A​V​L​]​.​[​L​E​V​E​L​0​1​]​.​M​E​M​B​E​R​S​ ​)​,​ ​[​Z​N​I​V​_​C​A​R​R​]​.​[​L​E​V​E​L​0​1​]​.​M​E​M​B​E​R​S​ ​)​,​ ​[​0​E​M​P​L​O​Y​E​E​]​.​[​L​E​V​E​L​0​1​]​.​M​E​M​B​E​R​S​ ​)​ ​D​I​M​E​N​S​I​O​N​ ​P​R​O​P​E​R​T​I​E​S​ ​M​E​M​B​E​R​_​N​A​M​E​,​ ​M​E​M​B​E​R​_​C​A​P​T​I​O​N​,​ ​[​0​E​M​P​L​O​Y​E​E​]​.​[​2​0​E​M​P​L​O​Y​E​E​]​,​ ​[​0​E​M​P​L​O​Y​E​E​]​.​[​4​0​E​M​P​L​O​Y​E​E​]​,​ ​[​0​H​A​P​_​D​O​C​_​I​D​_​_​Z​A​P​_​S​U​B​S​T​]​.​[​2​0​H​A​P​_​D​O​C​_​I​D​_​_​Z​A​P​_​S​U​B​S​T​]​,​ ​[​Z​R​E​S​P​_​A​V​L​]​.​[​2​Z​R​E​S​P​_​A​V​L​]​ ​O​N​ ​R​O​W​S​ ​F​R​O​M​ ​[​Z​A​V​D​P​_​M​0​1​/​Z​P​D​_​G​P​S​_​V​A​R​I​A​V​E​L​_​0​0​2​]​ ​ ​with error:​ Not possible to determine the value for ZPD_YEAR_DAY variable​.​ ​(​W​I​S​ ​1​0​9​0​1​)

This ZPD_YEAR_DAY variable​ is the user exit variable.

Thanks in advance,

José Simões

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 13, 2012 at 10:46 AM

    Hi,

    In bex query designer ther will be two tabs Filters and Rows/column.

    select Filter

    now you can see characteristics restriction and default values.

    Move all the restriction from default values to characteristic restriction.

    and now run the webi and check

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 13, 2012 at 10:07 AM

    Hello,

    I don't know if in last SP/release there have been enhancements, but until BOXI R3.1 SP3 I had similar issue. I've been only able to work in such way:

    1) create a variable ZVAR_INPUT ready for input but not based on EXIT.

    2)Create a variable ZVAR_EXIT not ready for input that perform the needed logic checking the value of ZVAR_INPUT.

    3)Create Restricted Key Figure based on ZVAR_EXIT

    It seems that customer exit variable doesn't work properly if ready for input.

    Hope this can help.

    Kind regards.

    Roberto.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on May 13, 2015 at 05:39 AM

    Hi,

    Sorry to bring up an old thread, but we have exactly the same issue as you are describing here, and I haven't found a solution anywhere else on the forums or OSS.

    Just wondering if you ever found a solution to the issue?

    We are on:

    BW 7.31 SP09

    BO 4.1 SP4 Patch 2

    Thanks,

    Carlton.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.