Skip to Content
0
Former Member
Jan 06, 2012 at 07:56 PM

Crystal Reports prompting for creds when viewed from BO 4

33 Views

The environment:

Business Objects Enterprise 4, sp2 patch 8

SAP ECC 6.0, kernel 701, sup. pkg. lvl 137

This is a new BOE 4 installation on a test system. The BOE installation has been configured to use Windows AD authentication with SSO. When I run a Crystal Report that is based on SAP ECC data, I am prompted for credentials. So I used the following document to configure BOE for SSO to DB:

http://wiki.sdn.sap.com/wiki/display/BOBJ/HowtosetupSSOagainstSAPBWinSBOBI4.0forLDAPusers

This didn't fix the problem. SAP ECC reports in BOE still prompt for creds when viewed. SAP Authentication is verifiably working, but I'm not sure if SSO to DB is working. One thing I've noticed is that when I log in to BOE using SAP authentication and view the report, I'm not prompted for creds. In BOE I added my Windows AD acct as an alias in my SAP acct, but I may have either done this incorrectly, or there may be something I need to do in addition.

question 1: Is there an easy way to verify if SSO to DB is working correctly?

question 2: In CMC --> Authentication --> SAP --> Entitlement Systems --> User Name, I'm assuming that this is an SAP user name. What roles/profiles does this account need? Should it be a dialog acct?

question 3: Our ECC system is configured to use SNC. Do I need to configure SNC in BOE for SSO to DB to work?

question 4: I added my Windows AD user as an alias on my SAP user record. I'm not sure this is correct... can someone verify?

Any help or suggestions are much appreciated.