Skip to Content
avatar image
Former Member

user doesn't receive the mails from SAP

Hello Experts,

the problem that a user doesn't receive the mails from SAP in spit of the mails is on status transmitted on SAP.

you can find as below the description of the problem :

the mail in status "waiting for communication services" ==> afeter the job witch send the mail finished ==> i find that the status of the mail is 'Transmitted" .

but the user didnt receive any mail from SAP

do you have any idea please to resolve this problem

Tanks in advance

Best Reagards

nana

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Dec 26, 2011 at 04:42 PM

    Hi,

    Ask your user to look in his spam mail directory. I've seen very often mails sent from a SAP system considered as spam by Outlook...

    If your SAP system is running on Windows, check the antivirus which may block any outcoming mails.

    Just 2 ideas...

    Regards,

    Olivier

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Dear nana,

      Yes I meant the same Job you mentioned.

      The auto reaction method for sending the e-mail starts at most five minutes after the alert occurs. However, there can be a delay before the email is sent to external addresses (that is, addresses of users that are not defined in client 000 or in the SAP R/3 System), depending on the settings in SAPconnect. You should therefore set the period for the SAPconnect send process to less than an hour.

      Please read this link and check everything properly:

      http://help.sap.com/saphelp_bw31/helpdata/en/2c/abb2e7ff6311d194c000a0c93033f7/content.htm

      Regards,

      Amit BArnawal