Skip to Content
avatar image
Former Member

User does not exist in client 900,

Hi All,

I am getting a user mapping error in my Fixpack1 setup and I have looked all over and cant see where I am going wrong.

The error I see in SRUTIL on my SCL is: User ess\domass does not exist in client 900

I have checked and completed the setup: /IWFND/WSS_SETUP and am sure my WS Security options are correct.

I configured the user mapping using SIMGH but had to update the entrys in SM30 but VUSREXTID looks to be set with the correct mapping of the problem account: SharePoint::ess\domass

I have checked in SE16 and table /IWFND/V_C_ISSUR has the correct Sharepoint config: SHAREPOINT_INT - SharePoint - CN=SharePoint Security Token Service, OU=SharePoint, O=Microsoft, C=US

The settings in LDAP are correct and I am connecting to my ADS OK.

I have checked the ISSUERH field in table USREXTID and that does have data inside it but when I delete that data as instructed from other SDN posts this does not make a difference to my connection.

Is there something else I can check?

Many Thanks

Mike

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Dec 22, 2011 at 02:18 PM

    Hi Mike,

    I haven't seen this error before. It almost sounds like the user mapping is by-passed all together.

    There is one more place you should check. Go to SAML2 and verify the following:

    Trusted provider tab --> Secure Token Service --> select SharePoint --> Identity Federation tab:

    Here you should have one entry called 'Unspecified' and the setting for 'Details of NameID Format' should be set to 'Mapping in USEREXTID table'.

    Cheers, Alex

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Thanks Alex.

      Your advice solved my problem. Not sure how I got to that state but the development team came back this week and we are working fine.

      Many Thanks

      Mike