Skip to Content
avatar image
Former Member

HTTP-Client Code 400 Reason ICM_HTTP_CONNECTION_FAILED

Hello Everybody,

we are try to connect a partner side with http Connector under SAP XI 3.0 (SP9)

When we connect the side with Internet Exploerer works fine. We get the follow error messages (Transaction: SXMB_MONI):

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>

- <!-- Aufruf eines Adapters

-->

- http://sap.com/xi/XI/Message/30" xmlns:SOAP=" http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" SOAP:mustUnderstand="1">

<SAP:Category>XIAdapter</SAP:Category>

<SAP:Code area="PLAINHTTP_ADAPTER">ATTRIBUTE_CLIENT</SAP:Code>

<SAP:P1>400</SAP:P1>

<SAP:P2>ICM_HTTP_CONNECTION_FAILED</SAP:P2>

<SAP:P3 />

<SAP:P4 />

<SAP:AdditionalText />

<SAP:ApplicationFaultMessage namespace="" />

<b><SAP:Stack>HTTP-Client Code 400 Reason ICM_HTTP_CONNECTION_FAILED</SAP:Stack></b>

<SAP:Retry>M</SAP:Retry>

</SAP:Error>

Thank you very much indeed.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Apr 19, 2005 at 11:54 AM

    Hi,

    This is probably firewall related. Ensure the port is open from SAP XI to the 3rd party system to allow communication.

    Cheers

    Colin.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Mohan,

      Check if the RFC you have created for the HTTP conenction is working properly during test? A 400 error would occur only when the ping is failing...or also check if the HTTP adapter settings are perfect in accordance with the receiver settings..

      -Teresa