Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Solman service connector

Hi

Trying to establish the RFC, i followed this [https://websmp110.sap-ag.de/access-support].

Now trying to set up and open a Remote Service Connection, i followed the different steps, generated my stfk.oez file and openned it with the service connection : unfortunatly i get the following error message :

" The remote function call library returned the following error message : SAP_CMINIT : rc=20 > Connect to SAP gateway failed

Connect_PM DEST=o01,

GWHOST = H/mylanip/S/3299/H/194.39.131.34/S/3299/H/oss001.wdf.sap-ag.de/S/3301, GWSERV=sapw01, SYSNR=01

Location SAProuter 39.3 (SP4) on 'SOLMAN-SRV'

Error SNC proces"

Note ( the LOP is running backgroud ).

I registered my saprouter to SAP with the enterprise ip 80.15.xx.xx and i made NAT redirection from the firewall/router to my lan ip ( 192.168.x.x ) where SAProuter & SOLMAN are installed and i provided the following routestring "/H/192.168.x.x/S/3299".

The open ports are 3200-3299, 1503, 23, 5601, 3389, 32, 1023 and 50003.

I can't manage to find the error.

Thanks for the help

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

1 Answer

  • Posted on Dec 12, 2011 at 04:34 PM

    Hi,

    The error is not displayed in full, attach the dev_rfc trace file

    that gets generated on the desktop from which the

    Service Connector was executed from.

    Can you also test the SAPOSS RFC test connection in Tcode SM59

    from any of the SAP Systems and attach observed errors.

    Regards,

    Aidan

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Well don't know how but i sucessfully managed to run the test connection SAPOSS and now i can logon to SAPNET just have to choose the group ( public, japanese, ewa, repl, space, do_not_use ).

      Surprising thing is that the only change was to how SAProuter was running : i had managed to register it as a windows service but there was no "start parameters" but a path to executable like this one : C:\pathtosaprouter\saprouter.exe service -r -R C:\pathtosaprouter\saprouttab -W 60000 -K "p:CN=myCN, OU=mynbr, OU=SAProuter, O=SAP, c=DE".

      Now with running from the command prompt with C:\pathtosaprouter\saprouter -r -R C:\pathtosaprouter\saprouttab -V 3-W 60000 -K "p:CN=myCN, OU=mynbr, OU=SAProuter, O=SAP, c=DE" the connection is working.

      So i guess it was a wrong configuration of the service as a windows one. In the case it was a bad conf can anyone help me on how to set it up right ?

      Thx

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.