Skip to Content

Http Service not working

Hi guys,

I am working on a BW system. trying to enable web functionality for it by following this doc bwlow, http://www.sdn.sap.com/irj/sdn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/994a06ed-0c01-0010-878b-e796a9060209

Then in SCIF, I tested the service sap/bw/BEx. A web page popped up with the link "http://uxai2bh2.wdf.sap.corp:50045/sap/bw/bex?sap-client=000". It says "Internet Explorer cannot display the webpage".

what else can I do to check it? Thanks.

Regards,

Steven

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Dec 02, 2011 at 03:02 AM

    Hi,

    Please check in tcode SMICM, Goto -> Services, if the HTTP service is activated on port 50045.

    If this is set then check if the hostname uxai2bh2.wdf.sap.corp is 'ping-able' from your local host.

    If this also works, check your browser's proxy setting. Try enabling/disabling the proxy. As I can see from hostname, it points to an internal SAP server, so proxy might be the issue.

    Regards,

    Srikishan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Steven Chen

      Hi,

      Ideally, if the http request is reaching the SAP system, as soon as you test the service, a username/password login po-up should appear. As it does not, I suspect a network related issue. Some options:

      - Is the SAP system host a windows server? If so, you could try opening the BEX link directly on the server.

      - Are you opening the Link for from your laptop/desktop? Perhaps you can try the link from any other Windows server in the same domain as the SAP BW system host.

      - Install httpwatch or any other network monitoring tool and check the proceedings when you call the link.

      Regards,

      Srikishan