Skip to Content

Training & Event Management

Dear Experts,

As I am going to implement the SAP T & E management module, I wanted some help or guidance or any reference book for the same as I am new in this module.

Regards

Swapnil

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • Posted on Nov 24, 2011 at 07:58 AM

    Hello

    Please refer to this thread...which contains the required information.

    http://forums.sdn.sap.com/thread.jspa?threadID=179395

    Check the following link:

    http://help.sap.com/erp2005_ehp_02/helpdata/en/42/51c8234a1211d182b80000e829fbfe/frameset.htm

    Thanks and Kind Regards

    RAMANA

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Nov 24, 2011 at 09:11 AM

    Hello,

    Since early this year SAP is NOT supporting Training & Event Management.

    Please implement LSO only. it comes as a packages and has many services like Authoring Environment, E Learning, Test Author etc.,

    please follow the following configuration for LSO Training Administering.

    1 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Activate/Deactivate SAP Learning Solution

    2 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Execute Booking Relationship Harmonization

    3 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management

    4 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings

    5 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance

    6 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Maintain Plan Versions

    7 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Set Active Plan Version

    8 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance

    9 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Set Up Plan Version-Independent Number Assignment

    10 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Objects

    11 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Course Participation Document

    12 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement

    13 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement => Object Type

    14 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement => Infotype

    15 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation

    16 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Define Time Schedule

    17 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location

    18 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location => Course Location Switch

    19 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location => Create Location

    20 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Training Provider

    21 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Training Provider => Specify Training Provider Types

    22 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods

    23 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods => Define Delivery Methods

    24 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods => Define Default Delivery Methods

    25 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Create Course Group

    26 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Create Course Type

    27 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Maintain Master Data via Catalog

    28 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management

    29 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Control Elements

    30 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Create Resource Type

    31 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create Room

    32 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create External Instructor

    33 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create Other Resource

    34 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Offering

    35 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Offering => Control Elements

    36 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities

    37 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Control Elements

    38 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Prebook

    39 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking

    40 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Specify Participant Type Control Options

    41 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Participant Checks

    42 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Conflict Reaction

    43 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Fee Handling

    44 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Booking Priorities

    45 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation

    46 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Control Options

    47 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Reasons for Participant Cancellation

    48 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Cancellation Reason for Cancellations in Learning Portal

    49 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Approval Workflow

    50 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Approval Workflow => Specify Workflow Settings

    51 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities

    52 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking

    53 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training

    Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Control Options

    54 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Guidelines

    55 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Reasons for Course Cancellation

    56 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up

    57 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Control Options per Participant Type

    58 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Control of Process Steps

    59 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Reasons for Course Failed

    60 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals

    61 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Switch On Performance Management

    62 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Edit Forms

    63 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Define Form

    64 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Form of Appraisal

    65 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Edit Scales

    66 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Set Up Control Parameters

    67 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal

    68 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings

    69 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Display Course Participants in the Learning Portal

    70 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods

    71 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Preview Period for Courses in the Learning Portal

    72 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Preview Period for Course Groups - Course Types in Days

    73 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Notification Period for Expiring Qualifications

    74 - IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Default Period for Prebookings

    75 - Setting up of Qualifications for Profile Matchup and Qualifications Overview in LSO Portal

    76 - Change Qualifications Catalog (T.Code u2013 OOQA)

    77 - Change Profile (T.Code u2013 PPPM)

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Feb 08, 2012 at 07:44 AM

    Thx

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.