Skip to Content
0
Former Member
Nov 03, 2011 at 03:25 PM

R3trans -d fails with invalid username/password,sapinst fail

234 Views

We are installing solution manager 7.1, in a distributed environment

(DB on SUN SPARC, and CI on SUN Solaris X86). The DB Instance

installation completed successfully.

While installing the CI, I encountered the following error:

ERROR 2011-11-01 14:09:53.970

CJS-30149 ABAP processes of instance SLM/DVEBMGS63 [ABAP: UNKNOWN] did

not start after 10:00 minutes. Giving up.

When I tried R3trans -d either from the DB Host or from the CI Host,

we are encountering 1017 invalid username/password error. I went

through many SAP notes including 400241 and followed it. I reset the

password using brconnect, as well as manually inserting into the

OPS$SLMADM.SAPUSER table values for SAPSLM. Nothing worked.

I followed OSS note 361641 (UNIX) to setup OPS$ mechanism.

These are a few activities which I performed.

OPS$SAPSLM.SAPUSER entries deleted and recreated.

OPS$SAPSLM.SAPUSER table dropped and recreated.

password for SAPSLM reset using brconnect, and also at sql prompt.

listener.ora, tnsnames.ora verified. ORACLE_HOME verified, Listener

starts correctly.

Our /sapmnt/SLM and the /sapmnt/SLM/exe directory is common on both the

DB and the CI hosts. Will this cause any issue as the executables in

exe directory are not compatible with both SUN 64, and SUN 86

architectures.

The following is the content of trans.log on CI Host

4 ETW000 [ dev trc,00000] Assigning server context 102b2d1d8 to

service context 102b29a48 159374 0.336522

4 ETW000 [ dev trc,00000] OCIHandleAlloc(OCI_HTYPE_SESSION,

con=0, usrhp=102b8b2e0) 385 0.336907

4 ETW000 [ dev trc,00000] Starting user session: OCISessionBegin

(con=0, usr='/',svc=102b29a48, srv=102b2d1d8, usr=102b8b2e0)

4

ETW000

104 0.337011

4 ETW000 [ dev trc,00000] OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed

with -1=OCI_ERROR 7165 0.344176

4 ETW000 [ dev trc,00000] OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed

with SQL error 1017: 175 0.344351

4 ETW000 [ dev trc,00000] ORA-01017: invalid

username/password; logon

denied

4

ETW000

60 0.344411

4 ETW000 [ dbsloci.,00000] *** ERROR => CONNECT failed with sql

error '1017' 81 0.344492

4 ETW000 [ dev trc,00000] set_ocica() -> SQL error code

1017 47 0.344539

4 ETW000 [ dev trc,00000] -->oci_get_errmsg (con=0,

rc=1017) 31 0.344570

4 ETW000 [ dev trc,00000] OCIErrorGet -> SQL error code:

1017 81 0.344651

4 ETW000 [ dev trc,00000] ORA-01017: invalid

username/password; logon

denied

4

ETW000

41 0.344692

4 ETW000 [ dev trc,00000] Info: 99=DBSL_ERR_DB, oerr=1017, try to

connect with default password.

4

ETW000

42 0.344734

4 ETW000 [ dev trc,00000] Connecting as SAPSLM/<pwd>@SLM on

connection 0 (nls 0) ... (dbsl 720 190511, UNICODE[2])

4

ETW000

45 0.344779

4 ETW000 [ dev trc,00000] Assigning username to user session:

con=0, usrhp= 102b8b2e0 30 0.344809

4 ETW000 [ dev trc,00000] Assigning password to user session:

con=0, usrhp=102b8b2e0 34 0.344843

4 ETW000 [ dev trc,00000] Starting user session: OCISessionBegin

(con=0, usr='SAPSLM', svc=102b29a48, srv=102b2d1d8, usr=102b8b2e0)

4

ETW000

276 0.345119

4 ETW000 [ dev trc,00000] OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed

with -1=OCI_ERROR 4160 0.349279

4 ETW000 [ dev trc,00000] OCISessionBegin(OCI_DEFAULT) failed

with SQL error 1017: 92 0.349371

4 ETW000 [ dev trc,00000] ORA-01017: invalid

username/password; logon

denied

4

ETW000

42 0.349413

4 ETW000 [ dbsloci.,00000] *** ERROR => CONNECT failed with sql

error '1017' 36 0.349449

4 ETW000 [ dev trc,00000] set_ocica() -> SQL error code

1017 27 0.349476

4 ETW000 [ dev trc,00000] -->oci_get_errmsg (con=0,

rc=1017) 29 0.349505

4 ETW000 [ dev trc,00000] OCIErrorGet -> SQL error code:

1017 80 0.349585

4 ETW000 [ dev trc,00000] ORA-01017: invalid

username/password; logon

denied

4

ETW000

41 0.349626

4 ETW000 [ dev trc,00000] DbSlConnect(con=0) -> orc=0,

99=DBSL_ERR_DB 34 0.349660

4 ETW000 [ dblink ,00000] ***LOG BY2=>sql error 1017 performing

CON 285 0.349945

4 ETW000 [ dblink ,00000] ***LOG BY0=>ORA-01017: invalid

username/password; logon denied 82 0.350027

2EETW169 no connect possible: "DBMS = ORACLE -

-- dbs_ora_tnsname = 'SLM'"

Thanks in advance

Thanks

Jilla