Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

ConnectionFactory SAPPBZDB does not exist

Hi,

There is a small problem in our BI 7.3 dual stack system. Some of the portal applications like NWA, System Info, Web Services Navigator etc do not start after starting the system. Following is the log I see for these applications:

Web application [nwa] cannot be started. The error is: com.sap.engine.services.orpersistence.container.deploy.ActionException: Clusterwide exception: [javax.naming.NamingException: Exception during lookup operation of object with name jdbc/SAP/LM-ITSAM, cannot resolve object reference. Root exception is com.sap.engine.services.connector.exceptions.BaseResourceException: ConnectionFactory "SAPPBZDB" does not exist. Possible reasons: the adapter in which ConnectionFactory "SAPPBZDB" is defined is not deployed or not started.

at com.sap.engine.services.jndi.implclient.ClientContext.lookup(ClientContext.java:513)

at com.sap.engine.services.jndi.implclient.ClientContext.lookup(ClientContext.java:619)

at javax.naming.InitialContext.lookup(InitialContext.java:392)

at javax.naming.InitialContext.lookup(InitialContext.java:392)

at com.sap.engine.services.orpersistence.container.deploy.impl.ComplexModuleCreator.initDataSources(ComplexModuleCreator.java:304)

at com.sap.engine.services.orpersistence.container.deploy.impl.ComplexModuleCreator.initRuntimeModels(ComplexModuleCreator.java:189)

at com.sap.engine.services.orpersistence.container.deploy.impl.ComplexModuleCreator.createModule(ComplexModuleCreator.java:106)

at com.sap.engine.services.orpersistence.container.deploy.impl.ComplexModuleCreator.execute(ComplexModuleCreator.java:76)

at com.sap.engine.services.orpersistence.container.deploy.impl.ComplexActionAdapter.execute(ComplexActionAdapter.java:32)

..

..

..

This system is a system copy of PBP system, and we have only SAPPBPDB schema in the database, and not the SAPPBZDB schema.

I have checked in the configtool, the parameters SYS_DATASOURCE_NAME and

com.sap.datasource.default are both pointing to SAPPBZDB. I have tried to change them to SAPPBPDB in the offline configuration editor, and restart the cluster. But the same SAPPBZDB is shown again in the config tool.

I have already checked note 1551026 - it doesnt seem to be effective in our case.

What is going wrong and how do I fix it?

Any hints would be appreciated.

Thanks,

Abdul

Edited by: Abdul Rahim Shaik on Sep 13, 2011 4:12 PM

Edited by: Abdul Rahim Shaik on Sep 14, 2011 4:16 PM

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Posted on Aug 11, 2016 at 05:25 AM

    Dear Abdul Rahim Shaik,

    Have you found any solution for this issue..

    We are also facing exactly the same issue...

    Appreciate your help..

    Regards,

    Mohammad Anoarul Islam

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.