Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

user to group assignment fails NW04

Hi,

we have EP SP10 Patch 1 .

We implemented SSO and use LDAP as datasource.

LDAP users are not equal to ABAP users, therefor we define an attribute in the UME as described below.

After configuring the UME file the assignment of users to usergroups manually doesn´t work anymore and gives folliwing error message:

********************************************

Portal-Laufzeitfehler

Fehler aufgetreten bei der Verarbeitung eines Request für :

iView : com.sap.portal.usermanagement.admin.UserAdmin

Komponentenname : com.sap.portal.usermanagement.admin.UserAdmin

Ausnahme wurde protokolliert. Wenden Sie sich an den Systemadministrator..

Exception id: 11:29_11/02/05_0006_13519750

See the details for the exception ID in the log file

*********************************************************

*********************************************************

Any help is appreciated, thanks

Sandra

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Posted on Feb 19, 2005 at 01:48 PM

    Hello Sandra,

    why do you not use the standard Usermapping as I've described in my Weblog How" target="_blank">https://www.sdn.sap.com/sdn/weblogs.sdn?blog=/pub/wlg/1269">How to setup R/3 Reference system.

    Regards

    Gregor

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Gregor,

      as you mentioned in another note "... Currently we are going to teach our users to maintain it one on their fist portal login. This is aceptable because they also have to maintain some CRM Alert settings and R/3 User Parameters via SU3...." you can define a user mapping, so that once the user has to go though the user mapping procedure.

      Unfortunately in our case it was decided, that this is not acceptable for the users, so we did a workaround and found out how to do this (SAP library: http://help.sap.com/saphelp_nw04/helpdata/en/0b/d82c4142aef623e10000000a155106/frameset.htm .

      Anyway, the user mapping works fine, but since the latest release (SP10 Patch 1) we fail with the user to group assignment (manually).

      Thank you anyway, but still searching for a solution or waiting for a new Patch ..:-)

      Sandra

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.