Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

integrated ITS on WAS 6.40

hi,

although i have seen that there are some topics which point in the same direction, i did not find the answers i am looking for - hence here goes my question:

i was trying to check the integrated ITS of my WAS 6.40.

i set the appropriate entries under utilities - ITS for "publishing" (internal) and under "testing" and path: sap/bc/gui/sap/its which does exist in ICF. i created a webtransaction internet service called ztest (after publishing, this service does not show up under the ICF its-node and when testing i get following URL in the Browser:

http://myhost:8000/sap/bc/gui/sap/its/ztest3/!

which looks pretty correct to me - still i get the error-message:

Folgender Fehlertext wurde im System myhost prozessiert: Unzulässige Anweisung bei ICF im Programm CL_HTTP_EXT_ITS===============CP .

Der Fehler trat auf dem Applikationsserver myhost und im Workprozess 0 auf.

Die Abbruchart war: RABAX_STATE

Furthermore i created manually a corresponding service-entry in the ICF under sap/bc/gui/sap/its/ztest

with handler "CL_HTTP_EXT_ITS" (because i read that you have to have an entry right here if you want the integrated ITS to do the job).

still no chance - any ideas why this does not work ???

thanx, Matthias

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • Best Answer
    Posted on Feb 09, 2005 at 04:51 AM

    1. The ICF service dosent get created automatically for the ITS service (created from SE80), you have to manually create the ICF service.

    2. In the ICF service, you have to manually set all the service parameters you have set at ITS service at SE80.

    Also check out the online help at

    http://help.sap.com/saphelp_nw04/helpdata/en/a6/f80f409ef2ec69e10000000a155106/content.htm

    Regards

    Raja

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Durairaj Athavan Raja

      now i checked on another WAS 640 and everythings fine - except the F4-help for my testdynpro (flightconnections)online is like multilingual chaos - a raw html page with chinese, and european characters.

      The Status-Program for the ITS shows in both system the same parameters and both ok...

      matthias

  • Posted on Feb 09, 2005 at 02:54 PM

    Hi Matthias,

    please make sure that you have a appropriate 6.40 kernel running with at least patchlevel 35 better a recent one.

    Best regards,

    Klaus

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.