Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

BO in Solaris:CMS Server-not starting

I have installed BO in a Soalris machine.

The CMS server process seems to come up for about 10 seconds then it goes down.

When I did a trace route , I got the following error message:

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: SIHello: OSCAFactory started

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: OSCAPortListener: com.seagatesoftware.img.osca.aps.<hostname>."<hostname>"-hostname.cms <aps>

listening on port 6400 now!

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: OSCAPortListener::run: create socket

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 (nsdll.cpp:75): trace message: NS_InitNameService

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 (nsclient.cpp:224): trace message: NSCLIENT: Do connection to ssapp0705v02. Last successful connection to

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 (oscafactorymgr.cpp:1318): trace message: DONT CALL DONT CALL DONT CALL DONT CALL

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: SIWarning: ResolveSocket failed!

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: CNSClientManager::DoConnectToAps(): failed to retrieve aps factory handle from aps <hostname>.

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: CNSClientManager::ClusterInfo::InvalidateAPS: Removing APS <hostname> from m_ActiveMembers and addi

ng to m_InactiveMembers

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: CNSClientManager::ClusterInfo::InvalidateAPS: Removing APS <hostname> from m_ActiveMembers and addi

ng to m_InactiveMembers

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 (nsclient.cpp:237): trace message: NSCLIENT: no valid APS available to connect to

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 Log: level=0 cat=30 msg=48112 p=SSAPP0705V02 p=Transport error: unable to retrieve the CMS factory.

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: TheAPSServer::RegisterApsInNameServer: Fail to connect to the APS name service(Transport error: unabl

e to retrieve the CMS factory.)

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 (nsdll.cpp:143): trace message: NS_TermNameService

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 (nsdll.cpp:155): trace message: NS_TermNameService completely released

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 assert failure: (apsserver.cpp:1137). (0 : Unable to register APS with local nameserver).

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 Log: level=0 cat=14 msg=35101 p=The root server reported an error Initialization Failure.

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: SIServerController:run: Fail to initialize or uninitialize. Reason is The root server reported an er

ror Initialization Failure.:

Thu Aug 18 12:55:41 2011 12217 1 trace message: Uninitializing TheAPSServer object.... shutdown in progress....

My BO Version details:

Vendor : Business Objects

Product : boe

Version : XIR2 SP2

MainversionID : 11.5.8.826

Date : 01 Mar 2007

Platform : SunOS

I am connecting to Oracle 10.

my DB connectivity is fine since I am able to enter the DB via SQL prompt from the BO server. BO tables are also getting created in the DB.

I have absolutely no clue how to debug ! is there anything else I am supposed to be doing or checking?

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Posted on Aug 18, 2011 at 04:01 PM

    Moved to BOE Admin forum

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.