Skip to Content
0

Error during setting up of Embedded Search for enabling fact sheet apps in Business Suite on HANA

Dec 16, 2016 at 12:05 AM

171

avatar image
Former Member

Hey experts,
In urgent need of your suggestions.

When trying to setup the embedded search in our SAP Business Suite on HANA instance, the afore mentioned issue occurred. The landscape we are in is SAP Business Suite on HANA ECC 6.0 EHP7 SPS 07. Below are the steps executed whilst attempting to setup the Embedded Search to run Fact Sheets (Please do correct me if any of my understanding or steps of execution or hierarchy of execution are wrong),

Checked Pre-Requisites:
Table entries in 000 and working client in the table ESH_OM_UI_AREA,
GUID: 5CF3FCDA894C1EE2A5A8C83A9376D459
UI_AREA: FACTSHEET
and
GUID: 00300583074102EF90EF80FEFE8A1385
UI_AREA: LONGTEXT
PFCG roles in working client:
SAP_ESH_LOCAL_ADMIN and SAP_ESH_SEARCH
Activated business functions in T-Code SFW5:
BSESH_HANA_SEARCH and BSCBN_HANA_NAV

In STC01, executed task “SAP_ESH_INITIAL_SETUP_000_CLIENT” (activity was performed in 000 client with the intent to prepare the Models). SM37 Job was completed successfully here.

In STC01, executed task “SAP_ESH_INITIAL_SETUP_WRK_CLIENT” (activity was performed in working client with the intent to activate ICF services, set TREX/BWA or SAP HANA DB connection and create & index connectors). The first few steps of the task executed without an issue but while creating the connectors, the models which appear in the search help for selection after Search Component selection were posed to be null. As a result, I could not create the connectors which was the major intent of the activity.

As an alternative method I ran ESH_COCKPIT, which initiated an SM37 background job “ESH_IEF_IMP_OM_UPDATE_CONTENT500”. This ended up in an error “Consistence check of SW Comp. SAPAPPLH was unsuccessful (note 1874091)”.
Also, the job seems to persist every time I try to open ESH_COCKPIT. I'm unable to pin point my error as such.

I also found out about a search help ESH_H_OTYP which contains the same data as the search help in the create connectors step of "SAP_ESH_INITIAL_SETUP_WRK_CLIENT" task. It does not seem to work fine either.
I'm not sure if this is the correct method either. It is just a speculation that I must be able to see the models in here after executing the task "SAP_ESH_INITIAL_SETUP_000_CLIENT" in the 000 client. The reason that I even speculated about this part in this first place is because I would want to know what happened after I executed the task in the 000 client. How do I get an affirmation with regard to it's success. I do not want to blindly go with the success message in the SM37 jobs' job log.

Any help or suggestions would be absolutely helpful to me at this point.
Also, any suggestions on the set-up of embedded search for enabling fact sheets which would help me figure out a solution to my problem in general, also would be of great help.


TIA.

10 |10000 characters needed characters left characters exceeded
* Please Login or Register to Answer, Follow or Comment.

0 Answers