Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

SSO for a Webdynpro App? (R3)

Hi everybody,

The million dollar question:

I need to implement SSO in my webdynpro app, but I'm totally losted. =( I configure my EP to do SSO with my R3, but I noticed that it is a totally separated thing.

Somebody could help telling me the general steps needed to achieve this ? I'm searching in help.sap.com but with no success.. =(

Thaaaanks in advance for your help!, best regards 😉

Diego

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 17, 2004 at 09:17 PM

    Hi Diego

    There is tons of information on this.

    Check this post

    problem-accessing-r3-with-sso-ticket-from-the-ep60

    and also links in this post.

    For Web dynpro app to R/3 these simple points should help

    -> Go to your Security provider service in VA , select the authentication template ticket and provide options for CreateTicketLoginModule with the one given in this document

    http://help.sap.com/saphelp_nw04/helpdata/en/cb/ac3d41a5a9ef23e10000000a155106/content.htm

    ->Go to your key storage service in VA and export out the certificate and import this into R/3

    ->Go to your Content administration for Web Dynpro and switch the security settings in your JCO destinations to use 'useSSO' instead of userid and password , this applies only for the destination that fetches application data. The meta data destination can be configured to use userid and password.

    Thats about it.

    Regards

    Pran

    P.S is this '=(' the mexican hat

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Pran,

      I realized that my EP instance has problems issuing the cookie (ticket). If i test another ep instances all of them issue the cookie without problem, except this one.

      I'm just ending a new EP installation (dev), I'll test the cookies and after that I'll configure SSO.

      I'll let you know the results.. and again, Thanks a lot for your help and time.

      Regards,

      Diego

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.