Skip to Content

Printing Problem : SAPLPD

Hi Guys,

I have a funny problem; I have not faced this or heard this problem before.

Using SAP script I print checks for the employees. This is triggered from Standard SAP transaction. I do not print immediately, because of setting. So user/I has to go to the spool SP01. Now the problem starts.

In SP01 when I select the spool I see total number of pages to be printed. This is correct. But when I say print in SAPLPD screen the total number of pages is doubled. Say for example.

In SP01 I see 10 pages to be printed, after print command in SAPLPD screen I see 20 pages printed successfully. It is always doubled.

Could some one help me in solving this problem?

Prabhu Rajesh.

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

2 Answers

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 07, 2004 at 04:54 AM

    Hi,

    a) Check own settings in System->User Profile->Own Data

    b) Go to SPAD, put the name of the printer in OUTPUT DEVICE, and press Enter. Now go to tab Output Attributes. IF you find everything proper, check for other tabs as well.

    c) Does this happen for any other simple report ?

    d) Check for odd/even pages

    e) Any option in your printer as "Flip on Long Edge/Short Edge" , printer settings

    These are the only things which came to my mind. If you found the answer, do share.

    Regards,

    Subramanian V.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Subramanian,

      Thanks for your post. I have checked early with SPAD & user profile everthing is fine.

      This is a special kind of printer, this is used to print bank checks. Printer name is Wincor Nixdorf(High Print 4915).

      In the print preview, I actually see the number of checks to be printed. But from the spool, it is behaving differently giving me double printouts for every checks.

      Prabhu Rajesh.

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Dec 07, 2004 at 04:14 PM

    Hi,

    check TSP01-RQCOPIES for your spoolnumber: it must be 1.

    use the latest SAPLPD.

    reinstall the printer (Windows?)

    hope it helps

    Viktor

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.