Skip to Content
0
Former Member
May 25, 2011 at 03:05 AM

ABAP calling web service provided by AXIS -error

1143 Views

Hello expert,

I am calling web service provided by AXIS in ABAP but error occur when processing response part.

The web service is used to create material master in JAVA AXIS system.

After setting up the LP in soamanager then make a call, we got an error saying

"GENERAL_ERROR Error duing proxy processing (PART

UNKNOWN (NULL) ) "

I looked at the full trace in soamanger, the call is executed successful, and the data are inserted in the remote system.

response payload can be seen in the trace

Request payload

<soap-env:Envelope xmlns:soap-env="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"><soap-env:Header><n0:Trace xmlns:n0="http://www.sap.com/webas/630/soap/features/runtime/tracing/"><n0:TraceLevel>Full</n0:TraceLevel><n0:TraceContext><TRC_PATTERN>WSTEST</TRC_PATTERN><TRC_KEY>E08673F6795E2EF1A482D48564570FA4</TRC_KEY><TRC_SSID>ED1_00</TRC_SSID><TRC_USER>CAILIN</TRC_USER><TRC_TS>20110525020904</TRC_TS><TRC_COUNTER>98</TRC_COUNTER><TRC_EXTERN></TRC_EXTERN></n0:TraceContext></n0:Trace><n1:MessageID xmlns:n1="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing">uuid:e08673f6-795e-30f1-a482-d48564570fa4</n1:MessageID><n2:Action soap-env:mustUnderstand="1" xmlns:n2="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing" xmlns:soap-env="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope">http://eam.envisioncn.com:8180/msgagent/services/SAPService/CreateITEM</n2:Action><n3:To soap-env:mustUnderstand="1" xmlns:n3="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing" xmlns:soap-env="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope">http://eam.envisioncn.com:8180/msgagent/services/SAPService</n3:To><wsa:From xmlns:wsa="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing"><wsa:Address>http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing/role/anonymous</wsa:Address></wsa:From><wsa:ReplyTo xmlns:wsa="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing"><wsa:Address>http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing/role/anonymous</wsa:Address></wsa:ReplyTo><wsa:FaultTo xmlns:wsa="http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing"><wsa:Address>http://schemas.xmlsoap.org/ws/2004/08/addressing/role/anonymous</wsa:Address></wsa:FaultTo></soap-env:Header><soap-env:Body><n0:CreateITEM xmlns:n0="http://sap.env" xmlns:prx="urn:sap.com:proxy:ED1:/1SAI/TXS40FB8A9F499B60E81B2F:700:2010/10/07" xmlns:n1="http://eam.envisioncn.com:8180/msgagent/services/SAPService"><n1:itemnum>123</n1:itemnum><n1:description>u6D4Bu8BD5u7269u6599</n1:description><n1:issueunit>EA</n1:issueunit><n1:env_model>u89C4u683C1</n1:env_model><n1:env_ordernum>1</n1:env_ordernum><n1:istool>Y</n1:istool></n0:CreateITEM></soap-env:Body></soap-env:Envelope>

Response Payload

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"><soapenv:Body><CreateITEMResponse xmlns="http://sap.env"><CreateITEMReturn>S</CreateITEMReturn></CreateITEMResponse></soapenv:Body></soapenv:Envelope>

For me it looks it is an issue in the response payload that ABAP proxy can not process it.

such as, the response payload NS prefix is soapenv, other than soap-env in request payload...

but i am not sure, whether this is the root cause.

Could you help me to find out what is going wrong here?

Regards,

Cai Lin

Edited by: charlie cai on May 25, 2011 5:20 AM

Edited by: charlie cai on May 25, 2011 5:20 AM