Skip to Content
author's profile photo
Former Member

R3trans -d not able to connect to the database

Dear All,

I have installed MAXDB on ECC 6.

My SAP was working fine.

I changed my sdb user password at OS level.

From after onwards i am not able to connect my DB with SAP.

outout of R3trans -d

[wisadm@ECCWIPCNT4 ~]$ R3trans -d

This is R3trans version 6.14 (release 701 - 26.01.09 - 12:46:00).

unicode enabled version

2EETW169 no connect possible: "DBMS = ADAB AS D --- DBNAME = ''"

R3trans finished (0012).

Output of trans.log is

4 ETW000 [dev trc ,00000] INFO : SQLOPT= -I 0 -t 0 -S SAPR3 31 1.219682

4 ETW000 [dev trc ,00000] Try to connect (DEFAULT) on connection 0 ... 23537 1.243219

4 ETW000 [dev trc ,00000] Mon May 2 17:00:41 2011 1416159 2.659378

4 ETW000 [dbsdbsql ,00000] *** ERROR => Connect to database failed, rc = -4008 (POS(1) Unknown user name/password combination)

4 ETW000 201 2.659579

4 ETW000 [dev trc ,00000] -> SetSapdbCA(errcode=4294963288) 30 2.659609

4 ETW000 [dev trc ,00000] -> freeConnection(con_hdl=0) 126 2.659735

4 ETW000 [dev trc ,00000] -> sdb_free(p=0x13070500, size=608 (1161960 bytes allocated))

4 ETW000 2388 2.662123

4 ETW000 [dev trc ,00000] -> sdb_free(p=0x13072640, size=1672 (1160272 bytes allocated))

4 ETW000 409 2.662532

4 ETW000 [dev trc ,00000] } DbSlSdbConnect(rc=99) 17 2.662549

4 ETW000 [dblink ,00431] ***LOG BY2=>sql error -4008 performing CON [dblink#3 @ 431]

4 ETW000 7197 2.669746

4 ETW000 [dblink ,00431] ***LOG BY0=>POS(1) Unknown user name/password combination [dblink#3 @ 431]

4 ETW000 44 2.669790

4 ETW000 [dev trc ,00000] { DbSlSdbControli(con_hdl=0,command=41,arg_p=0xadf658)

I tried setting the password as per sap note 39439 but no luck.

Regards,

Sahil

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

1 Answer

  • Posted on May 03, 2011 at 01:18 PM

    Hi,

    as stated in the note, have you done this:

    b) DBA-Benutzer: SAP<SID> (SAP BASIS >= 6.10)

    xuser -U DEFAULT -u SAP<SID>,<password> -d <database_name> -n <database_server> -S SAPR3 -t 0 -I 0 set

    Have you verified the password for the User sap<sid> e.g. with logging on?

    And is the schema right, in your log it is written you use SAPR3, in newer releases its SAP<SID> (but SAPR3 can also be alright)

    Regards

    Jan

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded