Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Sender File Adapter always "Polling interval started" without complete

Hi,

I have problem with sender file adapter suddenlty the status from Communication Channel Log monitoring always with polling started without completed.

4/25/11 11:40:33 AM Polling interval started. Length: 10.0 seconds

4/25/11 11:40:23 AM Polling interval started. Length: 10.0 seconds

4/25/11 11:40:13 AM Polling interval started. Length: 10.0 seconds

4/25/11 11:40:03 AM Polling interval started. Length: 10.0 seconds

Normal :

4/25/11 11:41:50 AM Polling interval started. Length: 10.0 seconds

4/25/11 11:41:50 AM Processing finished successfully

4/25/11 11:41:50 AM Processing started

4/25/11 11:41:40 AM Polling interval started. Length: 10.0 seconds

4/25/11 11:41:40 AM Processing finished successfully

4/25/11 11:41:40 AM Processing started

I have tried to stop and start the channel but still no luck. This problem only happen for this particular communication channel others channel is working fine.

Please advise other solution before i need to restart the java engine since this in the production environment. The problem is some of the process was delayed because this issue. CC was delayed to pickup the file.

Thank You in advance.

FL

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

3 Answers

  • Posted on Apr 25, 2011 at 04:32 AM

    Your file adapter might be locked and hence this behavior...if in PI7.0 or lower then remove the lock from Visual Admin....if in PI7.1 or above remove the lock from NetWeaver Administration (NWA) --> Availability and Performance Management --> Resource Monitoring --> Locks --> Check for the existence of the Lock and if yes perform Remove Lock

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • currently all the 3 instance running together in the same time.

      I would suggest that you compare the SP level (along-with patch level) of your XI server with the one from which the parameter is available. (not sure of the note number which has this info)

      If still not working try restarting the File service

      Try raising an OSS ticket if you think that your XI is on desired SP level.

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Apr 25, 2011 at 04:27 AM

    Hi,

    Did you check was there any file in the source folder during that polling....

    May be I suspect the file was not available in source system for processing and as the poll interval is only 10 sec...it was happening...

    HTH

    Rajesh

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Apr 25, 2011 at 07:47 AM

    Hi Fernad,

    It seems to like your communication channel is got locked .

    If you are using PI 7.1 version or above, then as suggested by Abhishek, you can go through.

    Suppose, if you are using PI 7.0, then you have to perform below steps to remove locks.

    Go to Visual Admin >Cluster>Services--> "LOCKING ADAPTER"

    there you will see an option called Display Locks. If it is locked, perform remove the lock and restart the channel.

    Hope this helps to you.

    Regards,

    P.Rajesh

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.