Skip to Content
avatar image
Former Member

sybase device registration

Hello,

we are at the beginning of evaluating the sybase unwired plattform and stuck in the following situation.

we created a MBO, deployed it to the supserver, generated the iOS code, included it in your app and now trying to connect to the server with the following settings:

DEVICE:

ServerName: myServer.local (the sup is running in a VM)

ServerPortSetting: 5001

CompanyIDSetting: 0

UserNameSetting: supAdmin

ActivationCodeSettings: 123

URL Prefix: /tm?cid=%cid%

SCC- Device Registration:

Activation user name: supAdmin

Server name: myServer

Port: 5001

FarmID: 0

Activation Code: 123

For the connect we use the following code:

SUPConnectionProfile* cp = [iMAM_IMAMDB getSynchronizationProfile];
	[cp setDomainName:@"default"];
		// Set log level
	[MBOLogger setLogLevel:LOG_INFO];
	if (![iMAM_IMAMDB databaseExists]) {
		[iMAM_IMAMDB createDatabase]; 
	}
	CallbackHandler* databaseCH = [CallbackHandler newInstance];
	[iMAM_IMAMDB registerCallbackHandler:databaseCH];
	[iMAM_IMAMDB startBackgroundSynchronization];
	NSInteger stat = [SUPMessageClient start];
	if (stat == kSUPMessageClientSuccess) {
		while([SUPMessageClient status] != STATUS_START_CONNECTED){
			[NSThread sleepForTimeInterval:0.2];
			NSLog(@"wait for connection to the sup server!");
		}
		[iMAM_IMAMDB beginOnlineLogin:@"supAdmin" password:@"s3pAdmin"];
		while([iMAM_IMAMDB getOnlineLoginStatus].status == SUPLoginPending){
			[NSThread sleepForTimeInterval:0.2];
			NSLog(@"wait for connection to the sup server!");
		}
        ...

the problem is, that we are currently not leaving the first while loop, means we do not get a connection to the supserver. In the scc i do not see any incoming requests of my device - "Activation still pending"

Any clue what causes this strange behaviour?

Are there any further sybase monitoring capabilities which helps me to get more information about this?

In general the sybase scc can be reached by the device, which means that that the tcp channel is open.

We are running on sybase 1.5.5 and iOS 4.2.

Looking forward to share my experiences with you here.

Jens

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Apr 06, 2011 at 08:33 AM

    Hi, try to use same server name in scc (myServer.local).

    The program run on the device or on the simulator? Try to telnet myServer.local on port 5001

    If still not work try this:

    ...

    if (result == kSUPMessageClientSuccess) {

    [iMAM_IMAMDB asyncOnlineLogin:@"supAdmin"

    password:@"s3pAdmin"];

    while([databaseCH loginSuccessCount] < 1) {

    [NSThread sleepForTimeInterval:1];

    }

    [window addSubview:navController.view];

    [window makeKeyAndVisible];

    } else

    {

    [self showNoTransportAlert:result];

    }

    ...

    Edited by: Alessandro Iannacci on Apr 6, 2011 10:43 AM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded