Skip to Content

"No switch to HTTPS occurred, so it is not secure to send a password"

Hello All,

I'm getting this and some other errors when I try to access any webdynpro in my system (Netweaver 7.2). Here is screenshot http://pokazywarka.pl/vaj15y-2/

Problem is that I have never configured https nor sso, but not so long ago everything was working fine. I had to do somewere a change in configuration, but I don't know were to look since I made quite a lot of them. In my ICM trace file I've no new warnings/errors after calling webdynpro. Also in RZ10 in profiles I don't see anything suspicious.

Any suggestions?

Best regards

Marcin Cholewczuk

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

3 Answers

  • Best Answer
    author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Mar 30, 2011 at 11:14 AM

    Hi,

    It seems that SSO was activated on your system and that you deactivated it.

    Check profile parameters login/accept_sso2_ticket and login/create_sso2_ticket.

    The most common configuration is :

    login/create_sso2_ticket = 2 (create tickets without certificate)

    login/accept_sso2_ticket = 1 (logon is permitted via saplogon ticket)

    Regards,

    Olivier

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi Oliver,

      I gave up on trying to go back to what was in the past and configured everything as it should be done. Additionaly I've increased ICM response time for http as was suggested somewhere in forum and all other errors like javascript errors or "nothing happening after login" error disappeared.

      Once again thank you for your help.

      Best regards

      Marcin Cholewczuk

  • Posted on Mar 30, 2011 at 04:38 AM

    Hi,

    This is just a warning which you get when you are not using HTTPS in applications that are using SSO. So, you can ignore it or configure https so that this warning does not occur.

    Also, if you can share exact application scenario and where are you getting this error then might be we can suggest you something more.

    Thanks

    Sunny

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Hi,

      Problem is that I can't ignore it, because I'm not able to log in (pressing anmelden do nothing). In the past when I run web dynpro from SE80 there was no login screen, now it is. I think that it is connected somehow with ICF because I'm able to run all other services normally (like ping). Problem arise only when I want to execute webdynpro.

      One more thing. After choosing test in web dynpro application It looks like normal webdynpro site is being loaded, but a moment later IE title bar is changing to "Logon" and Login screen is started to be load (so some kind of check is being done in background) but this site is not loaded immediately - it takes more than 1 minute.

      BR

      Marcin Cholewczuk

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Jan 24, 2014 at 02:19 AM

    Hi Marcin,

    I also encountered the same problem with you, did you solve this problem now?

    Could you tell me how to solve this problem, thanks!


    捕获.PNG (183.1 kB)
    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.