Skip to Content
avatar image
Former Member

Java server does not start; config tool

Hi All,

I am fairly new to SAP BASIS setup. I have installed IDES ECC 6.0 on Oracle(Win2003 as a guest on VMWare).

At the time of installation the install program installed a part of the Oracle database files on an external harddisk.

The ABAP server starts normally and I am able to connect to it without any issues. However, the disp+work.EXE always stays on yellow with a message : J2EE status info unavailable.

When I tried to connect to the database through configtool to check the setup of the parameter I am unable to connect to the database I get the following error:

Error occurred while working with Configuration(Scanning). Msg:Error while connecting to DB.

and the system.log shows

java.sql.SQLException: ORA-00376: file 102 cannot be read at this time and then ORA-01110: data file 102: "<location>".

Although the file is present at the location mentioned. This is the location of the external hard drive which is available with the correct drive letter. Is there anyway this can be resolved?

I would definitely like to get the Java server up and running.

All help is highly appreciated guys! Thanks.

Regards,

Manish

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Mar 03, 2011 at 07:24 AM

    Hi,

    Check SAP Note 328785 - ORA-00376: File cannot be read at this time

    Thanks

    Sunny

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hey Sunny, you are star!!

      This note helped me resolve this issue!!

      Now my Java server is also up and running I have greens!!

      The issue with Oracle not available was resolved by the below:

      "

      /message/1824609#1824609 [original link is broken]

      Re: ORA-01034: Oracle not available after service restart

      Posted: Aug 16, 2007 12:28 PM in response to: user588442 in response to: user588442

      One thing to check. If the Oracle service starts, but you get the "Connected to idle instance" is in the Registry on windows boxes.

      Start->Run-> type in REGEDIT and hit return.

      In the Registry editor, navigate to HKEY_LOCAL_MACHINEsoftwareOracle

      Under this key, you should have a key like: Ora_db10g_Home1, or whatever you called your ORACLE_HOME. Under there, you should see: ORA_<SID>_AUTOSTART. Make sure that is set to TRUE. This starts the actual instance when the service starts. Otherwise, if set to FALSE, the service will start, but the database is "idle"."

      Thank you.

      Appreciate all your help man...

      Manish

      ERP, EAI, BI

  • avatar image
    Former Member
    Dec 15, 2011 at 03:32 PM

    Hi Manish n Sunny.

    I am currently facing a problem alike one discussed here..

    I am a newbie n was practicing SAP BI in IDES. Suddenly there was power fluctuation and my system restarted.

    Earlier case: BI n ECC servers in sapmmc used to start n become completely green in max of 5 mins. System was fast enough too. Modeling Extraction n other stuff were just going fine.

    Now case: BI server remains half yellow. This DISP+WORK.EXE remains yellow always displaying same message as mentioned in this post. Also my work over sap has become about 5X-10X slower.

    I guess U fixed something like this issue.. can u guide me in this regard. Or I wud be glad to have u access my system via teamviewer and solve this case cuz I might encounter other problems which can delay the results.

    My email: the.rebel.tracks at gmail

    Thanks for ur time mates.

    Varun.

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded