Skip to Content
avatar image
Former Member

Disp and Serv node are grey in RZ20 for Portal system

Hi All,

I have installed sapccmsr agents on all portal systesm but while checking in rz20 Disp and Serv nodes are in grey color. While data for operating system is coming properly.

Kindly suggest to resolve this porblem.

Thank you.

Regards,

Akhilesh.

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Feb 11, 2011 at 04:46 AM

    Hi Akhilesh,

    Have you done the configuration with Visual Admin ? Was it thrown any warnings or errors?

    Is there any unicode non-unicode conflict existing? Please check the note 1163719.

    Rajeev

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      I have installed sapccmsr agent correctly from visual admin as i can see that in RZ21 -> remote agents.

      Also the dispatcher job is running file.

      Regards,

      Akhilesh.

  • Feb 11, 2011 at 01:21 PM

    Hi

    have you activate the background dispatching?

    do so by RZ21 >Choose Technical Infrastructure > Method Execution > Activate Background Dispatching

    refer this also [http://help.sap.com/saphelp_nw04/helpdata/en/1e/ec9e38f0d92936e10000009b38f8cf/content.htm|http://help.sap.com/saphelp_nw04/helpdata/en/1e/ec9e38f0d92936e10000009b38f8cf/content.htm]

    Jansi

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Feb 14, 2011 at 12:23 AM

    Hi Akhileash,

    This behaviour is related to the specific MTE Class assigend to the MTE.

    Properties of PMU\cipmu_PMU_45\...\Background\Utilisation

    MTE class BtcWpUtilisation

    The BtcWpUtilisation MTE class is related to an active data supplier, mainly this means that the data collector does not run every 5, 10, 15 or 60 minutes but it just send new monitoring data when there is new data available.

    If you look to the properties of this MTE and you select the 'General' tab then you will see that the node is deactivated by default after 15 seconds when the data supplier does not sent data in this period.

    The parameter should be changed to 0 in order to avoid, that the monitor goes inactive. Thsi will avoid the white colour in the MTE in RZ20 and therefore the colour in DSWP will not be grey either.

    I hope this helps you to address the issue,

    Regards,

    Jay Soma

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded