Skip to Content
avatar image
Former Member

ADS in ABAP and JAVA on different servers

Dear community,

I need to run ADS with ABAP and JAVA on different servers but after read and apply every step on The ADS Configuration Guide, still getting doubts and problems. Those steps work succesfully on a server with ABAP+JAVA on same server. Those are the problems:

When I perform the report test FP_TEST_00 i get this error:

ADS: com.adobe.ProcessingException: Problem accessing d(200101)

I haven't found a a detailed procedure to set on ABAP and JAVA on different servers...

Do you know any procedure to set this scenario??

As a result, I don't know which role i must assign to adsuser on Java UME because i did not found any SAP_ADSCALLER role as i have ridden on some forums or blogs...

I try to set ADS on ABAP+JAVA on different servers by this official guides:

The ADS Configuration Guide:

https://www.sdn.sap.com/irj/sdn/go/portal/prtroot/docs/library/uuid/30a9630b-4f89-2a10-6fab-e311b3ffd9a6

The ADSConfiguration Guide for Print Scenarios

http://www.sdn.sap.com/irj/scn/index?rid=/library/uuid/a04ef746-4c89-2a10-0f8e-eb2b3460fb7c

Thanks in advance

Kind regards

Scottie

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Feb 10, 2011 at 11:57 AM

    So,

    Also on VA/ server / services / destinations / HTTP / FP_ICF_DATA_DEV if I do Save and Test i get this error:

    Error during ping operation:Received HTTP response 502

    But URL is right defined as documentation explains and SICF menu options show. Also ADSUser is right- typped and pass is working... but I can not understand why...

    On ABAP server, SICF Fp +Fpads +ICF services are activated and on SM59 RFC http for ADS created using ADSUser, tests option are OK for everyone.

    Users ADSUser are created on JAVA by VA as documentation explain, with ADSCallers Group assigned and is technical user type. Also is created on ABAP as system user with consecuent roles.

    ADS_AGENT has roles assigned and is defined as service user.

    What could be wrong or missed??

    Thanks in advance

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Finally solved it. Was an own network problem.

      Problem only happened on Visual Administrator not on web explorer, so after check VA logs and HTTP traffic, we found a network problem. Every call from VA to ABAP was locked by our ISA server. After release this lock, ADS is working OK.

      Thanks a lot for your help!