Skip to Content
avatar image
Former Member

wdeploy Issue

Hi

To enable authentication options on the BI Launch Pad logon screen(BOE XI 4.0), we added the parameters and restarted web application server. As per the administration guide, we are supposed to deploy BOE.war file with wdeploy tool. Following is the error message when I run wdeploy tool manually.

*******************************************************

E:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0 \wdeploy>wdeploy.bat tomcat6 -DAPP=BOE deploy

JAVA_HOME not set, trying E:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\win64_x64\jdk

Using JAVA_HOME=E:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\win64_x64\jdk

Buildfile: wcommon.xml

AuroraConfig:

Loading message.properties

Loading wdeploy.conf

config:

Loading conf\config.tomcat6

Loading BOE.properties

set default for E:/Program Files (x86)/SAP BusinessObjects/SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0/wdeploy/workdir/tomcat6/application

Warning: as_mode property not set. Standalone deployment assumed. (DEP00104)

preconfig:

checkargs:

Validating configuration...

Tomcat6

Result: 1

BUILD FAILED

E:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\wdeploy\wcommon.xml:219: The following error occurred while executing this line:

E:\Program Files (x86)\SAP BusinessObjects\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\wdeploy\tomcat6.xml:123: Error: service name Tomcat6 is not correct. (DEP00136)

*******************************************************

Please let me know how to resolve this..

Regards

Madhu Bommala

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • avatar image
    Former Member
    Apr 12, 2011 at 02:42 PM

    if you go to services.msc, you can find the tomcat service, then check the "properties" for it and you can see the service name.

    Like mine is "Apache Tomcat 6.0.24 " in the description but it's "BOEXI40Tomcat" for the service name.

    Good luck.

    Sophie

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jan 31, 2011 at 09:44 AM

    Hi Madhu

    please check if the service name (if you have windows, try the windows services or CCM) is realy Tomcat6. In my case, it wasn't.

    Regards

    Christoph

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • avatar image
    Former Member
    Jul 04, 2011 at 09:04 AM

    Hi,

    In my case the Service name was also "BOEXI40Tomcat", and itu2019s the Web Application Server Type that is "Tomcat 6.0".

    Also I couldn't run the Wdeploy GUI application normally and I had to use "Run As administratoru2026" option to get it to function.

    However, I would love to know how to deploy only the BI Launch Pad application on a tomcat WAS and not the whole applications package as I didn't change anything for the other application, any idea how to do that from the command promopt?

    Thanks

    Aws

    Updates:

    It look like the way to go is to use:

    wdeploy.bat Tomcat6

    -DAPP=BOE

    deploy

    from the command line. I tried that, but couldn't get it to deploy my changes!!

    So I ended up editing the global.properties and the BIlaunchpad.properties files manually and restated the tomcat service, and it works.

    But it start to take really long time to start the Tomcat WAS (almost 13 min!) which still can not see why??

    Aws

    Edited by: Aws Muhsin on Jul 4, 2011 11:08 PM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Denis Konovalov

      Hi Denis - can you provide a link for the Web Application Deployment Guide for 3.1? I can't seem to find it with a search...

      thanks

      Keith