Skip to Content
author's profile photo
Former Member

Help! Cannot install WebAS Test Drive 6.20

I had V6.10 installed and removed it. I am now attemping an install of 6.20. It runs to the point where it has requested info from DATA CDs 1 and 2, and has returned to the Kernel CD. At some point along that path, I see a message that says "Installation of DB Server finished successfully".

However, I am getting this serious installation error:

Error: ADADBREGISTER_IND_ADA ExecuteCheck 2 223

Exit code from C:\sapdb\programs\pgm\dbmcli.exe: 2.

Error: ADADBREGISTER_IND_ADA InternalInstallationDo 2 223

Phase failed.

Error: ADADBREGISTER_IND_ADA InstallationDo 2 223

Phase failed.

Error: Main {} 2 223

Installation aborted.

If I knoew what DBMCLI command it had been attempting, that might give me a clue, but as it stands now I have no idea what's wrong, or how to fix it. Can anyone help? I was looking for a more detailed log than what R3Setup provides online, but can't find anything like a WA1.LOG - is there a log file someplace that might geive me more detailed info?

DBMCLI seems to run ok - is there something I can do with that to surmount this problem? Do I need to diddle with registry entries? (I hope not...)

Any and all help will be greatly appreciated - right now I'm stuck!

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

2 Answers

  • author's profile photo
    Former Member
    Apr 18, 2004 at 07:08 PM

    I also get these two messages in the command output window:

    Setting new Run Directory

    Error! Do not mix installation root and instance name!

    Is this germane? What do they mean?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo
    Former Member
    Apr 19, 2004 at 01:54 AM

    Well, I removed everything in sight, and now the install goes a lot further, but crases with this message:

    INFO 2004-04-18 20:43:01

    Creating XUSER File for the User <SAPSID>ADM for Dialog Instance

    TRACE 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA SyCoprocessCreate:0

    -> Entering function SyCoprocessCreate (level 1)

    INFO 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA SyCoprocessCreate:931

    Creating coprocess C:\sapdb\programs\pgm\dbmcli.exe ...

    TRACE 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA SyCoprocessCreate:0

    <- Exiting function SyCoprocessCreate with return code 0 (level 1)

    TRACE 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA SyCoprocessWait:0

    -> Entering function SyCoprocessWait (level 1)

    TRACE 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA SyCoprocessWait:0

    <- Exiting function SyCoprocessWait with return code 0 (level 1)

    INFO 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA ExecuteDo:0

    RC code form SyCoprocessWait = 2 .

    ERROR 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA ExecuteCheck:0

    Exit code from C:\sapdb\programs\pgm\dbmcli.exe: 2.

    ERROR 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA InternalInstallationDo:0

    Phase failed.

    ERROR 2004-04-18 20:43:01 ADAXUSERSIDADM_DEFAULT_NT_ADA InstallationDo:0

    Phase failed.

    Any idea why I might not be able to create the XUSER file shown above?

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded