Skip to Content
avatar image
Former Member

error in executing iView

hi all,

i imported iview into portal 5.0 after publishining an iView from web application designer. But, when am executing iView in portal, I am getting this error.

Component cannot be rendered

Error in SAPApplication component occured

my iView is under the folder "BW Web Applications" in the channel list.

other iViews which are in the folders "additional iViews", "BW queries", "default iviews" etc...are working fine. please help me what am doing wrong.

this is what i did. created web template and published (saved) an iView file from web application designer.

imported iView file into portal.

could any one please let me know the various types of basic types to publish a web template into portal.

thanks in advance

clemson

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Follow
  • Get RSS Feed

1 Answer

  • avatar image
    Former Member
    Mar 22, 2004 at 05:36 PM

    Hi:

    I believe you published the iView as a file with .ivu as

    extention. Then you imported portal admin --> import .ivu

    file. This appears under BI iViews channel. Create a page,

    add this iview to the page, and add this page to a role.

    I believe you might have done all of this, already. Probably you might have already established the DataSource

    for the BW System.

    Could you run the same iView from with in the BW Web Application Designer ? Did it run well ?

    Prasad Nutalapati

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member

      Hi Prasad,

      thanks for your reply. I did exactly the same way as u had explained. published the iView as a file with .ivu as

      extention. Then you imported portal admin --> import .ivu

      file. This appears under BI iViews channel. Create a page,

      add this iview to the page, and add this page to a role.

      web template is running fine from web application deisgner. but, when i import iView into portal as ".ivu" file under BW iVIews in portal, it is not working. for the same web template, i created a Java iView using iViewEditor from within portal n it works fine. could you please tell me what might be wrong in importing ".ivu" file into portal from WAD.

      I am not sure what needs to be done with datasource tab. here are all the available datasources we have in our system.

      entire site authentication

      PAPTest

      Proxy Server

      RetrievalWare

      Yahoo

      for the iView I created from iView editor, datasource tab is empty and it works fine.

      but the iView with ".ivu" extension that i imported into portal from WAD is not working if i select all the datasources or if i keep it empty.

      your help is greatly appreciated.

      thanks in advance

      veeru