Skip to Content
0
Former Member
Dec 08, 2010 at 03:42 PM

Consume Web Service in Web Dynpro

28 Views

Hi Experts,

I´m currently trying to learn web dynpro development.

Scenario: I have one component which embed two views. One view is for enter customer number and in the other view I will see the name of the customer. The name of this customer is provided in a sap erp2005. I have develop a function modul and wich gave me the appropriate data(customer name). Then I create a web service base on this function module.

When I test this web serviec in WSNavigator, I get the customer name, so the web service is working well.

My Problem is: I can´t invoke this Web Service in Web Dynpro. My steps to invoke web service were: create a model with the web service wsdl and then I add this model in the component (in "Used Models").

I have create a application and assign it to the component. When I "Deploy new archive and Run" the application I be come the error: "Configuration not found for application: demo.sap.com/test_wd3,serviceRefId:7fecf23b-0895-48f3-9902-0e7015a705c3. Please check the configuration details from the NWA. You may have not assigned the Service Group to a Provider System, or the generation of the configuration has failed."

What do I have to consider or to set up?

It is right to assign the input field to the context parameter?

PS: I have followed the steps in this tutorial, but I don´t use XI or PI

http://www.riyaz.net/blog/xipi-consuming-xi-web-services-using-web-dynpro-part-ii/technology/sap/7/

best regards

Anna von Landsberg

Edited by: Anna_von_Landsberg on Dec 8, 2010 4:48 PM