Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

Installation problem on "Start SAP J2EE Engine"...

Hi,

During the installation I get two errors:

1) Step "Start sap services"

I skip the first problem starting manually services... (I don't know if it's ok...):

Running the command "C:\usr\sap\C11\SCS01\exe/sapstartsrv.exe '-r' '-q' '-p' 'C:\usr\sap\C11\SYS\profile\START_SCS01_SAMUELE' '-s' 'C11' '-n' '01' '-U' 'SAMUELE\SAPServiceC11' '-P' 'XXXXXXX' '-e' 'SAMUELE\c11adm'" finished with returncode -1. Output:

C

  • Transaction begin ********************************************************

ERRORu00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A02003-10-18 21:17:58

u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0CJSlibModule::writeLogEntry()

MOS-01011u00A0u00A0'C:\usr\sap\C11\SCS01\exe/sapstartsrv.exe' returned with '-1'.

  • Transaction end **********************************************************

I checked in event viewer but I can't find any information...

Then I started service SAPC11_01 and SAPOsCol manually without problems... and then I ignore the error...

2) Step "Start SAP J2EE Engine"

Installation continue up to step:

Start SAP J2EE Engine

The service start and then immediately stop:

"Instance JC00: Started"

"Instance JC00: Stopped"

In log:

INFOu00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A02003-10-18 22:00:12

u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0CJSlibModule::writeLogEntry()

Output of C:\usr\sap/C11/JC00/j2ee/os_libs/jcmon.exe 'pf=C:\usr\sap\C11\SYS\profile/C11_JC00_SAMUELE' is written to the logfile jcmon.exe.log.

INFOu00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A02003-10-18 22:00:17

u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0CJSlibModule::writeLogEntry()

Running the command "C:\usr\sap/C11/JC00/j2ee/os_libs/jcmon.exe 'pf=C:\usr\sap\C11\SYS\profile/C11_JC00_SAMUELE'" finished with returncode 0. Output: snipped

INFOu00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A02003-10-18 22:00:17

u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0u00A0CJSlibModule::writeLogEntry()

J2EE engine JC00 of SAP System C11 didn't come up after 140 seconds: waiting for another 20 seconds.

In jcmon.exe.log:

command => Can't open shared memory administration (rc=3)

What can I do?

Thanks

Sam

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Related questions

1 Answer

  • Posted on Oct 22, 2003 at 06:05 PM

    Hi Sam,

    did you check your database is running? You can see this in the mmc. The db ayppears there with a coloured circlec indicating if it's running. This should happen automatically anyway. Did you have sapdb before?

    Regards,

    Benny

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.