Skip to Content
avatar image
Former Member

Crystal Reports for VS2010 Installation Error 2753

When attempting to install Crystal Reports for Visual Studio 2010, the installation fails with the following message:

Error 2753. The File "agent.exe.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705" is not marked for installation.

After clicking ok to this message box, a second message appears:

SAP Crystal Reports, version for Visual Studio 2010 installation ended prematurely because of an error.

The relevant lines from the CR4VS_0.log:

MSI (s) (8C:D8) [14:22:16:895]: Skipping action: Bootstrap.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705 (condition is false)
MSI (s) (8C:D8) [14:22:16:895]: Skipping action: Register.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705 (condition is false)
MSI (s) (8C:D8) [14:22:16:895]: Skipping action: Unregister.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705 (condition is false)
MSI (s) (8C:D8) [14:22:16:895]: Skipping action: RegisterPUNoVersion.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705 (condition is false)
MSI (s) (8C:D8) [14:22:16:895]: Doing action: RegisterNoVersion.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705
Action 14:22:16: RegisterNoVersion.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705. 
Action start 14:22:16: RegisterNoVersion.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705.
MSI (s) (8C:D8) [14:22:16:895]: Note: 1: 2235 2:  3: ExtendedType 4: SELECT `Action`,`Type`,`Source`,`Target`, NULL, `ExtendedType` FROM `CustomAction` WHERE `Action` = 'RegisterNoVersion.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705' 
MSI (s) (8C:D8) [14:22:16:895]: Note: 1: 2753 2: agent.exe.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705 
Error 2753. The File "agent.exe.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705" is not marked for installation.
MSI (s) (8C:D8) [14:49:50:052]: Product: SAP Crystal Reports, version for Visual Studio 2010 -- Error 2753. The File "agent.exe.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705" is not marked for installation.

Action ended 14:49:50: RegisterNoVersion.6ED28686_7B19_420C_B255_5B6C1BD2C705. Return value 3.
Action ended 14:49:50: INSTALL. Return value 3.

The OS is Microsoft Windows XP Professional, Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600, x86 32-bit.

Any suggestions?

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

3 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Nov 17, 2010 at 04:26 PM

    After doing some additional research, it appears that FLEXnet component of InstallSheild that is included in the Crystal Reports for VS2010 installation has a bug if it encounters newer versions of the client files. This bug has been resolved in newer versions of the merge module, but there is a workaround until the CRVS2010 installation is updated.

    Flexera (the publisher of InstallSheild) has released a utility that transforms a built installation package and removes installation problems associated with the FLEXnet Connect merge modules. The utility and related instructions can be found here: [http://kb.flexerasoftware.com/selfservice/microsites/search.do?cmd=displayKC&docType=kc&externalId=Q207355&sliceId=].

    I had to extract the installation files from CRforVS_13_0.exe and run the utility directly on CrystalReportsForVisualStudio.msi.

    Cheers,

    Robert

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Nov 16, 2010 at 12:39 AM

    Hello,

    Those errors a re typical if you tried to install it once and it failed.

    Clear out all of the temp file in your temp folder and then delete the install folder from your first attempt. Then run the installer again and this time type in c:\cr4vs2010, or just add the c:\ to the default.

    Thank you

    Don

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      I did not have Crystal Reports for Visual Studio 2010 beta installed on my computer

      and I got the same error.

      I ran a repair and it said that it was installed.

      Visual Studio now randomly quits and needs to restart.

      Are there any install instructions for Crystal Reports for Visual Studio 2010?

  • avatar image
    Former Member
    Jan 09, 2014 at 05:27 PM

    Hello,

    I hate to revive an old thread, but after contacting support, I was told this is my only option to try to get some answers. I am having this issue when attempting to install Crystal Reports for Visual Studio 2010 on my new computer that never had FLEXnet Connect installed on it before. This happens on multiple computers in my group that all have Visual Studio 2010 installed. I don't see what else could be causing this to happen. I am running Windows 7 Enterprise x64. Please let me know if there are other things I can try that haven't been recommended yet.

    Thanks

    -Jon

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Ludek Uher

      Committed to the rebuild now. Went through the reg and removed all crystal references, stopped AV service, removed all DIRs, etc, etc and still couldn't get the install to work.

      New solid state drive ordered for laptop and should be here tomorrow. A few hours needed to get everything back but should be running again early next week.

      Thanks for you help.

      Jason.