Skip to Content
avatar image
Former Member

Error Opening Web Service Navigator

I am trying to publish an ABAP Function Module as a Web Service using SOAMANAGER. I can can see that the following are working

Open porttype WSDL document

Open WSDL document for selected binding

But the "Open Web Service navigator for selected binding" is coming up with the error below

___________

Error Message

Service cannot be reached

What has happened?

URL http://host:port/wsnavigator/jsps/explorer.jsp call was terminated because the corresponding service is not available.

Note

■The termination occurred in system M2P with error code 404 and for the reason Not found.

■The selected virtual host was 0 .

What can I do?

■Please select a valid URL.

■If you do not yet have a user ID, contact your system administrator.

ErrorCode:ICF-NF-http-c:000-u:SAPSYS-l:E-i:m2bm2p_M2P_07-v:0-s:404-r:Notfound

HTTP 404 - Not found

Your SAP Internet Communication Framework Team

-


Can you help me troubleshoot this error?

Thanks,

Manoj

Edited by: Trevor Naidoo on Nov 1, 2010 10:11 AM

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

2 Answers

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Nov 01, 2010 at 08:10 AM

    Hi Manoj,

    Have you activated the service using TCode SICF?

    Path: /default_host/sap/bc/srt/xip/sap/(your service name)

    Please also refrain from posting host & port details of your system on SDN, I've edited your URL accordingly.

    Regards, Trevor

    Edited by: Trevor Naidoo on Nov 1, 2010 10:10 AM

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Manoj,

      The problem is most likely related to this thread:

      [Enterprise services consumption by 3rd party -> Security;

      Get someone from authorizations to assist you. You'll need to have either the role SAP_BC_WEBSERVICE_CONSUMER or SAP_BC_WEBSERVICE_ADMIN

      assigned to the user you're using. Then in TCode PFCG you'll need to check that that both of the roles above have the underlying authorization

      object called 'S_SERVICE'. If not, re-generate them in TCode PFCG until you have all green lights there. Then re-test your webservice with WSNavigator.

      At least you're starting to get more generic errors now that you'll find by searching in SDN. I think you should be able to tackle them yourself from here.

      Regards, Trevor

  • avatar image
    Former Member
    Nov 09, 2010 at 03:28 PM

    Thanks Trevor the security changes you directed me to did the trick

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded