Skip to Content
author's profile photo Former Member
Former Member

No Authorization: Runtime Workbench - Test Message Tab

Hi All,

I am trying to send a test message from Runtime Workbench "Test Message" tab to one of the interfaces. I am getting an error that says

Error while sending message: 403 Forbidden: Specified user does not have the required authorization to send test messages

Presently, I have development authorizations in PI server. So, Is there any specific authorization setting that is required to be done to send a test message from RWB.

Thanks.

Rashmi.

Add a comment
10|10000 characters needed characters exceeded

Assigned Tags

Related questions

5 Answers

  • Best Answer
    Posted on Oct 27, 2010 at 10:31 AM

    Please check this discusion and see your user has this role assigned

    pi-71rwbcomponentmonitoringadapter-enginetest-mess

    regards

    Ninad

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Oct 27, 2010 at 01:27 PM

    Hi Rashmi,

    The error message directly says that the specified user does not have authorizations.

    The user should have the role " SAP_XI_IS_SERV_USER_MAIN" to access it. Ask your Basis team to add the role.

    Thanks,

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Oct 27, 2010 at 06:17 PM

    Hi Rashmi.

    You can add SAP_XI_APPL_SERV_USER role in your PI User or you test it with PIAPPLUSER user.

    Best Regards.

    Bruno

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • Posted on Oct 27, 2010 at 06:51 PM

    Hi Rashmi,

    You must provide role "SAP_XI_RWB_SERV_USER_MAIN" to the PIRWBUSER.

    For more reference, check this out:

    http://help.sap.com/saphelp_nwpi711/helpdata/en/9f/d12940cbf2195de10000000a1550b0/frameset.htm

    Regards,

    Caio Cagnani

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

  • author's profile photo Former Member
    Former Member
    Posted on Oct 28, 2010 at 04:26 AM

    Hi Rashmi,

    Few months back, even I was facing the same problem, and use of PI super ID, resolved it.

    But after that, my basis admin gave the proper role of SAP_XI_IS_SERV_USER_MAIN to my id and it worked.

    Ask your basis person to provide the same roleto your id, it should solve your problem.

    -Supriya.

    Add a comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

Before answering

You should only submit an answer when you are proposing a solution to the poster's problem. If you want the poster to clarify the question or provide more information, please leave a comment instead, requesting additional details. When answering, please include specifics, such as step-by-step instructions, context for the solution, and links to useful resources. Also, please make sure that you answer complies with our Rules of Engagement.
You must be Logged in to submit an answer.

Up to 10 attachments (including images) can be used with a maximum of 1.0 MB each and 10.5 MB total.