Skip to Content
avatar image
Former Member

MDM Workflow / E-mail Notification Issues

Hi Experts,

I am working on a client that is using the SAP Portal to kickoff a workflow to notify the requestor when creating a vendor (with the vendor number that gets created when it reaches SAP). They did have MDM 7.1 connected to an SAP 4.7 system. Now they are upgrading to ECC 6.0 and we're in the middle of unit testing. For some reason, the e-mail notifications are not working while our Dev environment is connected to ECC 6...not sure why. I've checked all of the workflows / roles / e-mails, everything is exactly the same as it is in 4.7.

Our workflow looks similar to this: requestor creates / edits a vendor through the Enterprise portal --> approver approves record --> record is sent to ECC 6.0 --> once created successfully in ECC 6.0, an email is sent to the requestor with a vendor number (if it is a vendor create) or and e-mail letting the requestor know the changes have been posted successfully to SAP.

I've checked the MDS.ini file for any kind of information that needs to be updated for being connected to this new environment...I can't see anything. Is there a different file on the MDM server with e-mail / server info?

Any clues as to why it may not be working in this new environment? I'm assuming pinging the server wouldn't do much good since it is still working in QA and Production, just not Dev where we are currently testing the 6.0 system.

Thanks for your consideration!

Nichole

Add comment
10|10000 characters needed characters exceeded

  • Get RSS Feed

1 Answer

  • Best Answer
    avatar image
    Former Member
    Oct 25, 2010 at 10:49 PM

    Hello Nichole

    1)

    Are you sure that your smtp server is working?

    What happen when you launch your workflow with e-mail notification(Did you get error message in your repository logs?) ?

    Could you to send e-mail through it from your e-mail program?

    If your answer -no, please check, launch, configure, install your smpt server.

    If your answer -yes, go to step 2

    2)

    In mds.ini file in your repository block should be string like this :"Mail Server=[your mail host name]"

    Where [your mail host name] = your smtp server name, something like "mailhost.your_domain.com" or your smtp server IP adress

    if that step is OK

    3) load MDM console, login to your repository and check check your e-mail receiver (user) and it e-mail adress- Is it correct?

    4) load Data Manager - open Workflow and check user accessibility from your e-mail step.

    I think, that recommendation are help you to solve your problem.

    Regards

    Kanstantsin Chernichenka

    Add comment
    10|10000 characters needed characters exceeded

    • Former Member Former Member

      Hi Niki,

      Please make sure that Your MDS.ini file contains the Server IP of your Mail Server.

      2ndly, In MDM console for defined users, you should have defined Valid email address.

      Please refer this below blog for complete details and make sure that you are not missing any step:

      /people/saurabhkumar.sahu/blog/2008/08/26/e-mail-notification-using-mdm-workflow-sample-scenario

      Regards,

      Mandeep Saini